Foça'da 'Cüruf Depolama Alaninin' Kaldirilmasi Için Eylem

Izmir’in Foça ilçesinde bulunan cüruf depolama alaninin çevre kirliligine ve orman yanginlarina neden oldugunu ileri süren Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz, bölge sakinleri, muhtarlar ve çevrecilerin katilimi ile eylem düzenlendi. Düzenlenen eylemin ardindan cüruflarin bölgeden kaldirilmasi için imza toplandi.

Foça'da 'Cüruf Depolama Alaninin' Kaldirilmasi Için Eylem


Izmir’in Foça ilçesi, Ilipinar Mahallesi’nin Gölyüzü mevkiindeki cüruf depolama alani dogaya zarar verip, orman yanginlarina neden oldugu gerekçesiyle Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz, yöre halki, çevreciler ve muhtarlar tarafindan eylem düzenlendi.

Aliaga’da bulunan sanayi tesislerinden çikan cüruflarin Aliaga ile Foça sinirlarindaki ormanlik alanlar ve tarim arazilerinin içinde kaldigini gün geçtikçe cüruflarin arttigini belirten eylemciler duruma tepki gösterdi.

Mahalle muhtarlarindan tepkiler yagdi

Ilipinar Gölyüzü mevkiinde son bir ayda 3 kez yangin çiktigini belirten Yeniköy Mahallesi Muhtari Hasan Ercan, 6 Nisan Cumartesi günü çikan yanginin yaklasik 48 saat sürdügünü hatirlatarak, “Bu nasil bir istir. Gencelli, Ilipinar, Yeni Foça, Kozbeyli dumanlar altindadir” diyerek tepkisini dile getirdi. "Son zamanlarda çikan yanginlarin cüruf alanindan kaynaklandigini düsündügümüz için burada toplanmis bulunmaktayiz" diyen Ilipinar Mahallesi Muhtari Selçuk Tabakli ise, “Cüruf alaninin kapatilmasini istiyoruz” diye konustu.

Cüruflarin zehir saçmakta oldugunu ileri süren Kozbeyli Mahallesi Muhtari Arif Güler de, “Bu cüruf zehir saçmakta ve görsel anlamda da zaten kötü görünmekte. Araziye, suya, topraga zarar vermekte. Cüruf alanlarinin mümkünse buradan kaldirilmasini istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Bizim burada yasadigimiz yaklasik 10’uncu yangin diyerek tepkisini dile getiren Yeniköy Mahallesi sakinlerinden Veli Kaynak ise, “Genelde cüruf sahasinin içinde çikan yanginlar ormanimiza siçramamisti. Bu sefer büyük bir alan yandi ve köyümüze 500 metre kala yangini durdurmayi basardik. Biz bu cürufu bu alanda istemiyoruz” seklinde konustu.

Cüruf alaninin kapatilmasi için toplanan imzanin ardindan eylemciler olaysiz bir sekilde dagildi.
Kaynak: İHA