Diyarbakir'da Terfi Istasyonunun Kapasitesini Arttirmak Için Çalisma Baslatildi

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (DISKI), gelecek 20 yilda olasi nüfus yogunlugunun içme suyu ihtiyacini karsilanmasi amaciyla terfi istasyonunun kapasitesini arttirmak için çalisma baslatti.

DISKI, Kayapinar ilçesi Talaytepe'de yer alan 15 bin metreküp kapasiteye sahip içme suyu deposunun kapasitesinin artirilmasi için proje hazirladi.

Önümüzdeki 20 yilin nüfus yogunlugu baz alinarak hazirlanan proje kapsaminda, terfi istasyonu ekipmanlari yenilenecek, otomasyon sistemi modernize edilecek, deponun yalitimi, çevre düzenlemesi ve boyasi yapilacak, 82 metre uzunlugunda 700'lük çelik borunun deplasesi (yer degisikligi) yapilarak tesis daha kullanisli hale getirilecek.

- Proje tutari 3 milyon lira

Firat ve Talaytepe Mahalleri ile TOKI 500 Evler, Mezopotamya Bulvari'ndaki yerlesim yerlerinin içme suyu ihtiyacinin karsilanacagi proje 3 milyon liraya mal olacak.

DISKI Genel Müdürü Firat Tutsi, terfi istasyonun mevcut haliyle bölgede artan nüfus yogunluguna cevap vermedigini bu nedenle projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Yapacaklari çalismayla terfi deposunun mevcut kapasitesini arttiracaklarini aktaran Tutsi, çalismalarin tamamlanmasiyla birlikte 20 yillik olasi nüfus yogunlugunun içme suyu ihtiyacinin karsilanacagini ifade etti.

Kaynak: AA