Cumhurbaskani Erdogan, Malazgirt Zaferi'nin 950. Yili Dolayisiyla Ahlat'ta Düzenlenen Etkinlikte Konustu Açiklamasi (2)

'Biz 2023 hedefleriyle ülkemizi hak ettigi demokrasi ve kalkinma seviyesine getirmek için var gücümüzle mücadele ettik, ediyoruz' 'Sizlere de 2053 ve 2071 vizyonlariyla, Türkiye'yi her bakimdan dünyanin en güçlü ülkeleri arasinda ilk siralara yerlestirme görevini miras birakiyoruz' 'Artik hiç kimsenin, hiçbir kesimin hiçbir gücün ülkemize, milletimize, gençlerimize kayiplar verdirmesine müsaade etmeyecegiz' 'Kendi ülkelerinin ve milletlerinin felaketinden medet umanlarin aksine, biz 84 milyon vatandasimizin her birine, layik oldugu hizmetleri sunmak, eserleri kazandirmak için tüm imkanlari harekete geçiriyoruz'.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Biz 2023 hedefleriyle ülkemizi hak ettigi demokrasi ve kalkinma seviyesine getirmek için var gücümüzle mücadele ettik, ediyoruz." dedi.

Malazgirt Zaferi'nin 950'nci yil dönümü dolayisiyla Ahlat'taki etkinlik alaninda katilimcilara hitap eden Erdogan, "Biz 2023 hedefleriyle ülkemizi hak ettigi demokrasi ve kalkinma seviyesine getirmek için var gücümüzle mücadele ediyoruz. Sizlere de 2053 ve 2071 vizyonlariyla Türkiye'yi her bakimdan dünyanin en güçlü ülkeleri arasinda ilk siralara yerlestirme görevini miras birakiyoruz." ifadelerini kullandi

Insanlarin hayatlarinda çok uzun gibi gözüken 30 yillik, 50 yillik dönemlerin, milletlerin ve devletlerin tarihinde çok kisa süreler oldugunu belirten Cumhurbaskani Erdogan, söyle devam etti:

"Bu kisa süreleri hakkiyla degerlendirdigimizde milletimizin ve devletimizin önünde asirlar ötesine uzanan bir isik yaktigimizi unutmamaliyiz. Biz geçtigimiz 19 yilda, nasil Cumhuriyet tarihinde yapilanlarin 5 kati, 10 kati hizmeti ülkemize kazandirmissak, gençlerimizin çok daha büyük basarilara imza atacagindan süphe duymuyorum. Gençlerimizin gözündeki azim ve kararlilik, birligimize, beraberligimize ve kardesligimize yönelik saldirilarin hiçbirinin de basariya ulasamayacaginin en büyük ispatidir. Rabbime, bana sizler gibi yol arkadaslari, dava arkadaslari, gönül yoldaslari nasip ettigi için ne kadar hamd etsem azdir."

Cumhurbaskani Erdogan, Malazgirt ve Ahlat'ta düzenlenen programlarin, Okçular Vakfi ve Türkiye'nin dört bir yanindan gelen gençler sayesinde bugünkü canliligina kavustugunu söyledi.

Besinci yilina ulasan bu programlarin, salgin dönemindeki istisna haricinde, her yil daha coskuyla, daha genis katilimli, kapsamli etkinliklerle zenginlestigini görmekten memnuniyet duydugunu dile getiren Erdogan, yurt disindan misafirlerin de eslik ettigi bu programlarin, en güzel sekilde ifasi için Çevre ve Sehircilik Bakanligi, Gençlik ve Spor Bakanligi ve Içisleri Bakanliginin çok önemli altyapi yatirimlarini yaptiklarini anlatti.

Erdogan, geçen yil Ahlat Gençlik Kampi'nin açilisinin yapildigini, bugün de Ahlat Millet Bahçesi ve yapimi tamamlanan otogarin açilisini gerçeklestireceklerini belirterek, eserlerin, Bitlis ve Türkiye'ye hayirli olmasini diledi.

Cumhurbaskani Erdogan, 167 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan Millet Bahçesinin, içindeki peyzaj alanlari, oba çadirlari, gösteri alanlari, tribünü, at ve okçuluk sporlari üniteleri ve diger hizmet birimleriyle Ahlat'in sanina layik bir eser oldugunu kaydetti.

Erdogan, sunlari söyledi:

"Bu eserleri ve gerisindeki manayi görebilmek için gören göz, isiten kulak, hakikatleri ifade edebilecek dil ve en önemlisi ülke ve millet sevdasi ile dolu bir yürek lazimdir. Hamdolsun milletimizle 19 yildir ayni istikamete baktigimiz, ayni hayalleri paylastigimiz, ayni hedeflerin pesinden gittigimiz, ayni mücadeleleri verdigimiz için ülkemizi hep ileriye tasidik. Bu sekilde sahip oldugumuz saglam altyapinin üzerinde büyük ve güçlü Türkiye'nin insasi yolundaki yürüyüsümüze, ne vesayetin oyunlari ne terör örgütlerinin saldirilari ne darbecilerin girisimleri ne ekonomik tetikçilerin tuzaklari engel olabildi."

-"Dünyada her kritik mesele de söz sahibi bir ülkeye dönüstük"

Küresel siyasi ve ekonomik düzenin yeniden yapilanma sürecinde, Türkiye'nin gücünün önemini çok daha iyi gördüklerini belirten Cumhurbaskani Erdogan, söyle konustu:

"Dün kendi sinirlari içinde adeta varlik yokluk mücadelesi veren bir ülkeden, bugün bölgesinde ve dünyada her kritik mesele de söz sahibi bir ülkeye hamdolsun dönüstük. Gençlerimizle birlikte, kendimiz ve tüm dostlarimiz için insa ettigimiz güvenin, istikrarin, refahin, adaletin, vicdanin, ahlakin, sembolü olan gelecege insallah çok az kaldi. Ülkemize yönelik saldirilarin giderek biçim degistirmesinin ve özellikle gençlerimizi hedef almasinin gerisindeki sebep iste budur.

Geçmiste kimi zaman sagci-solcu diyerek, kimi zaman Alevi-Sünni diyerek, kimi zaman ilerici-gerici diyerek, kimi zaman Türk-Kürt diyerek birbirine düsürmek istedikleri gençlerimiz, bu defa oyuna gelmemistir, gelmeyecektir ve Cumhur Ittifaki olarak karsilarinda dimdik bizleri görecektir. En son PKK ve FETÖ hadiseleri bize gençlerimizin, milli ve manevi degerlerle, çagin geregi olan teknolojik kabiliyetlerle donanmasi, kendilerini gelistirebilecekleri her alanda önlerinin açilmasi konusunda en küçük eksik, gedik birakmamiz gerektigini gösteriyor. Artik hiç kimsenin, hiçbir kesimin, hiçbir gücün, ülkemize, milletimize, gençlerimize böyle bir aci yasatmasina, kayiplar verdirmesine Allah'in izniyle müsaade etmeyecegiz. Ilhamini kendi medeniyetimizden alan, iyi, güzel, dogru, hakka ve adalete uygun ne varsa hepsini de milletimizin emrine sunmak için daha çok çalisacagiz. Kendi ülkelerinin ve milletlerinin felaketinden medet umanlarin aksine, biz 84 milyon vatandasimizin her birine, layik oldugu hizmetleri sunmak, eserleri kazandirmak için tüm imkanlari harekete geçiriyoruz."

Dogu Karadeniz, Bartin, Sinop ve Kastamonu'daki afetlerde aninda gerekli adimlarin atildigini, yangin felaketlerinde yapilanlari herkesin gördügünü belirten Cumhurbaskani Erdogan, "Kaybedecek tek bir günümüzün, tek bir saatimizin, tek bir animizin olmadiginin bilinciyle mücadele bayragini hep daha iyi tasiyarak, yolumuza devam edecegiz." dedi.

Erdogan, konusmasinin sonunda, 2 yil önce trafik kazasinda hayatini kaybeden Prof. Dr. Haluk Dursun'u rahmetle yad ederek, "Ömrünü kültüre, tarihe ve ülkemizin gençlerine adayan Haluk Hocamizin mücadelesini çok daha ileriye tasimakta kararliyiz. Rabbim kendisini cennetiyle, cemaliyle müserref kilsin." diye konustu.

- Notlar

Erdogan, konusmasinin ardindan beraberindekilerle han çadirina geçti, ardindan gösteri alanindaki atli gösterileri izledi.

Programa, Cumhurbaskani Erdogan'in esi Emine Erdogan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Baskani Mustafa Sentop, Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, Adalet Bakani Abdulhamit Gül, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Saglik Bakani Fahrettin Koca, Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, AK Parti Genel Baskanvekilleri Numan Kurtulmus ve Binali Yildirim ile Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun da katildi.

Alanda, Jandarma Genel Komutanligi Mehteran Birligi de gösteri düzenledi.

(Bitti)

Kaynak: AA