CHP'li Agbaba'dan Toplu Sözlesme Ikramiyesine Getirilen 'Yüzde 1' Sartina Tepki Açiklamasi

'Toplu sözlesme ikramiyesinden, 'yüzde 1 örgütlenme sarti' nedeniyle, farkli is kollarindaki yaklasik 215 sendika ve binlerce sendika üyesi yararlanamayacak'.

CHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba, 'yüzde 1 örgütlenme sarti' nedeniyle toplu sözlesme ikramiyesinden farkli is kollarindaki yaklasik 215 sendikanin yararlanamayacagini belirtti.

Agbaba, yazili açiklamasinda, Resmi Gazete'de yayimlanan "kamu görevlilerinin toplu sözlesmesine" dair hükümlerde yer alan, "yüzde 1"lik baraj sartini elestirdi.

"Bu karar açikça iktidara yakin olmayan sendikalara karsi yapilan bir ayrimciliktir." iddiasinda bulunan Agbaba, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin'in sözlesme sürecini elestiren sendikalara "merdiven alti sendika" dedigini ifade etti.

Agbaba, sunlari kaydetti:

"Öncelikle Sayin Bakan'a sunu belirtmek isteriz ki Türkiye'de memur sendikalari 4688 sayili Kamu Görevlileri Sendikalari ve Toplu Sözlesme Yasasi'na göre kurulmaktadir. Yasaya göre kurulan hiçbir sendikaya merdiven alti veya gayrimesru gibi yakistirmalar yapmak, açikça hem mevcut sendika yasalarina hem de Anayasa'ya aykiridir. Ayrica toplu sözlesme ikramiyesinden, yüzde 1 örgütlenme sarti nedeniyle, farkli is kollarindaki yaklasik 215 sendika ve binlerce sendika üyesi yararlanamayacaktir. Bu karar sendika üyeligi özgürlügüne, sendika hakkina açik bir darbedir."
Kaynak: AA