Brent Petrolün Varil Fiyati 70,21 Dolar

Brent petrolün varili uluslararasi piyasalarda 70,21 dolardan islem görüyor.

Dün 71,27 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyati, günü 70,41 dolar seviyesinde tamamladi. Brent petrolün varili, bugün saat 09.57 itibariyla kapanisa göre yüzde 0,28 azalisla 70,21 dolardan islem gördü. Ayni dakikalarda Bati Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 67,33 dolardan alici buldu.

Amerikan Petrol Enstitüsünün öngörüsüne göre, ABD'nin ticari ham petrol stoklari geçen hafta bir önceki haftaya göre 1 milyon 622 bin varil düstü. Piyasa beklentisi ise stoklarin 2 milyon 367 bin varil azalacagi yönünde.

ABD Enerji Enformasyon Idaresinin (EIA) resmi petrol stok verileri bugün açiklanacak.

Dünyanin en büyük petrol tüketicisi ABD'nin ticari ham petrol stoklarindaki beklentinin altinda kalan düsüs öngörüsünün yani sira dünya genelinde yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Delta varyantinin hizla yayilmasi nedeniyle yeni tedbirlerin gündeme gelmesi, küresel ekonomik toparlanmayi ve petrol talebindeki büyümeyi olumsuz etkileyecegine yönelik endiseleri artirarak fiyatlar üzerinde baski olusturmaya devam ediyor.

Meksika'da bir petrol platformunda çikan yangin ülkede günlük 400 bin varilin üzerinde arz kaybina neden olurken, üretimdeki bu düsüsün Petrol Ihraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC disi bazi üretici ülkelerden olusan OPEC+ grubunun agustos ayi için planladigi üretim artisina esit olmasi talep endisesi yasanan piyasada fiyatlari destekleyici bir unsur olarak öne çikiyor.

Brent petrolde teknik olarak 70,28 ile 70,57 dolar araliginin direnç, 69,99 ile 69,70 dolar araliginin ise destek bölgesi olarak izlenebilecegi belirtiliyor.

Kaynak: AA