Baskan Ince'den Servisçi Düzenlemesine Tesekkür

Malatya Servisçi esnafinin bekledigi düzenleme gerçeklesti. Servisçi esnaflariyla ilgili düzenlemeyi Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odasi Baskani Mesut Ince memnuniyetle karsiladi.

Baskan Ince'den Servisçi Düzenlemesine Tesekkür
Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odasi Baskani Mesut Ince, Içisleri Bakanliginin Okul Servis Araçlari Yönetmeligi’nde degisiklik yapilmasina iliskin yönetmeligin Resmi Gazete’de yayimlandigi bildirilerek, okul servis araci olarak kullanilacak tasitlarin, 12 yasindan küçük olmasi zorunlulugunun 2023 yilina kadar 15 yas olarak degistirildigini, 2006, 2007 ve 2008 model araçlar ile okul paketi olmak sartiyla ögrenci tasimaciligina devam edeceklerini belirtti.

Ince, oda binasinda yaptigi basin açiklamasinda, servisçi esnafi için yapilan düzenlemeden dolayi tesekkür ederek, “25 Agustos 2021 tarihli ve 31579 Sayili Resmi Gazete’de yayimlanarak yürürlüge giren Okul Servis Araçlari Yönetmeligi’nde Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmelik ile pandemi döneminde sikinti yasayan servisçi esnafi için, yillardir bekledigimiz yönetmelik degisikligi yapilarak Esnafimizin maddi olarak rahatlamasina ve kolaylastirici ve güvenilir konforlu ögrenci tasimaciligi yapmamiza olanak saglanmistir. Bu yönetmelik degisikligi olmasa idi, 2006, 2007 ve 2008 model araçlarimiz çöp atilacakti. Milli ekonomiye de zarar verecekti. Hakli seslenisimize kulak veren ilgili tüm bakanliklarimiza sahsim ve esnaflarim adina tesekkür ediyorum” dedi.

Ince, servisçi esnaflari asi olmaya davet ederek, “Malatya’da ve Türkiye ‘de okullarin açilmasini dört gözle bekleyen ögrencilerimiz ve servisçilerimiz bayram heyecani yasiyor. Korona virüs salgini nedeniyle okullarimiz ve servisçi esnaflarimiz bir araya geldi. Insallah Ülke olarak hep birlikte virüs belasini yenecegiz. Tüm servisçi esnaflarimiz rehber servisçilerimiz asi olmaya davet ediyorum. Çünkü Insan sagligi önemli ve okullarimizin bir daha kapanmasi için hep birlikte tedbirlerimiz almak zorundayiz” seklinde konustu.

Ince, “ 25 Agustos 2021 tarihli ve 31579 Sayili Resmi Gazete’de yayimlanarak yürürlüge giren Okul Servis Araçlari Yönetmeligi’nde Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmelik rehber personelin 22 yasini doldurmus en az lise mezunu zorunlulugu iptal edilmistir. 22 yasini doldurmus 61 yasindan gün almamis Milli Egitim Bakanligi onayli kurs basariyla tamamlamak sartiyla en az ilk okul mezunu olarak degistirilmistir. Okul servis araçlarinda 3.nokta emniyet kemer bulundurma zorlugu her koltukta oturmaya duyarli sensor iç mekâni gösteren beyaz cam zorunlugu, 30 gün kayit cihazi zorunlugu, tescil edilmis araçlarda aranmaz seklinde degistirilmistir. Bu sartlar 2018’den sonraki araçlarda ve sifir araçlarda aranir. En önemli sorunumuz olan 12 yas araç sart zorunlugu 1 Temmuz 2023 tarihine kadar 15 yasa kadar çikarilmistir” ifadelerini kullandi.

2014 yilinda göreve geldiklerinden itibaren servisçi esnaflarin sorunlarini gidermek için çaba gösterdiklerini vurgulayan Ince, “esnafimiza söz vermistik takip ettik ve sonunda Malatyali Servisçilerimizle birlikte inandik ve basardik. Emegi geçenlere Türkiye Soförler Federasyonu genel Baskani Fevzi Apaydin ‘a içsileri Bakanimiz Süleyman Soylu ’ya Milli Egitim Bakanimiz Ulastirma Bakanimiza 81 ildeki tüm oda baskanlarimiza esnaflarim ve sahsim adina tesekkür ediyorum” diyerek açiklamasini tamamladi.
Kaynak: İHA