Bashekim Parlak Açiklamasi 'Covid Hastalarimizin Hepsi Asi Olmayanlardan Olusuyor'

Adiyaman’in Kahta Devlet Hastanesi Bashekimi Uzm. Dr. Mehmet Emin Parlak, Kahta’da yükselen vaka sayilari ve düsük asilanma orani nedeniyle açiklamalarda bulundu.

Bashekim Parlak Açiklamasi 'Covid Hastalarimizin Hepsi Asi Olmayanlardan Olusuyor'
Kahta Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Baskani Mustafa Iseri ve yönetim kurulu üyeleri, Kahta Devlet Hastanesi Bashekimi Mehmet Emin Parlak ile bir araya geldi.

Hastanede yatan korona virüs hastalari ile ilgili açiklamalarda bulunan Bashekim Uzm. Dr. Mehmet Emin Parlak, koronadan dolayi yatan genç hastalarin hepsinin asi olmadigini söyledi.



Bashekim Parlak, salginla mücadelenin en önemli adiminin asi olduguna dikkat çekerek, Kahta’da asilanma oranin bir an önce yukariya çikmasi için herkesin üstüne düsen sorumlulugu yerine getirmesi gerektigini vurguladi.

Korona virüsten dolayi yaklasik 30 hastanin serviste oldugunu belirten Bashekim Parlak, “Korona virüs vaka sayilarinda ciddi artislar yasaniyor. Bu artis ülkemizde oldugu gibi ilçemizde de büyük bir endiseye neden oluyor. Ilçemizdeki genç nüfusun Covid asisi için hastanemize müracaatlari çok düsük seviyede. Bu durum bizi mutsuz etmenin yaninda pandemi sürecine ayak uydurmadigimizin örnegini de teskil ediyor. Pandemi ile bu sekilde bas edemeyiz. Vatandaslarimizin pandemi sürecine dikkat etmelerini ve daha duyarli olmalarini, bulastirma riskini azaltacak önlemlere iliskin herkesin üzerine düseni yapmasi gerektigini düsünüyorum. Bizim suanda korona virüsten dolayi yaklasik 30 tane hastamiz var. Hepsi de gençlerden olusuyor. Bu hastalarimizin hiçbiri asi olmamis. Yogun bakimdaki genç hastalarimizin hepsi asisiz. Lütfen asilarimizi olalim. Çünkü korona virüs salgini ile mücadele etmenin en önemli noktasi asidir. Bu anlamda ilçemizde asilanma seviyesinin bir an önce yukariya çikmasi için herkesin üstüne düsen sorumlulugu yapmasi gerektigini düsünüyorum” dedi.

Kahta’da, korona virüs ile mücadele ve asilama noktasinda gerekli çalismalarin yapilacagi konusunda emin olduklarini belirten Kahta Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Baskani Mustafa Iseri ise, Bashekim Parlak’a görevinde basarilar diledi.
Kaynak: İHA