Aydin'da Asi Olmayanlara Test Zorunlulugu Geliyor

Aydin Il Hifzissihha Kurulu tarafindan alinan yeni karar ile birlikte 6 Eylül itibariyle asi olmayan vatandaslara bir dizi kisitlama getirilecek.

Aydin'da Asi Olmayanlara Test Zorunlulugu Geliyor


Ülke genelinde oldugu gibi Aydin’da da Korona virüs ile mücadele çalismalari araliksiz devam ederken, asilama çalismalari da hiz kesmiyor. Aydin Il Saglik Müdürlügü koordinesinde vatandaslarin asiya erisebilirligini artirmaya yönelik projeler gelistirilirken, Il Hifzisihha Kurulu tarafindan yeni kararlar alindi. Gönüllülük esasiyla devam eden asi çalismalarinda, toplum sagliginin korunabilmesi adina alinan yeni kararlar kapsaminda, 6 Eylül Pazartesi günü itibariyle asi olmayan vatandaslara PCR testi zorunlulugu getirilecek. Alinan kararlara göre asi olmaktan tereddüt eden vatandaslarin daha iyi bilgilendirilmesine yönelik çalismalara agirlik verilecek ve sinema, tiyatro ve konser gibi toplu olarak bulunulan alanlarda asi olmayanlar için PCR testi zorunlulugu getirilecek.

Konu ile ilgili Aydin Valiliginden yapilan açiklamada; “Asilama çalismalari gönüllülük esasina göre yürütülmeye devam edilmekle birlikte asiya karsi tereddüt içerisinde olan kesimlerin kaygi ve tereddütlerini gidermeye yönelik bilgilendirme ve rehberlik faaliyetlerine agirlik verilerek valilik ve kaymakamliklarin koordinasyonunda ilgili kamu kurum ve kuruluslarinin, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluslarinin, muhtarlarin ve kanaat önderlerinin katilimi ve destegiyle genis tabanli çalismalar yürütülecektir. 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren asi olmayan kisilerin konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaslarimizin toplu olarak bulundugu faaliyetlere katiliminda negatif sonuçlu PCR testi zorunlulugu getirilecektir. Bu çerçevede isletmeciler, organizatörler tarafindan etkinliklere giriste HES kodu üzerinden kisilerin asili, geçirilmis hastalik veya azami 48 saat önce yapilmis negatif PCR testi sorgulamasi yapilacaktir. Kisi hastaligi geçirmemis veya asili degil veya negatif PCR testi yok ise etkinlige katilmasina müsaade edilmeyecektir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA