'Artik Müslümanlar, Sahit Olduklari Adaletsizlikler Karsisinda Seslerini Daha Fazla Yükseltmelidir'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Müslümanlar hem kendi huzur ve esenlikleri, hem de bütün insanligin güvenlik ve gelecegi adina; artik sorumluluk üstlenmeli ve sahit olduklari adaletsizlikler karsisinda seslerini daha fazla yükseltmelidir. Bunun yolu da öncelikle aramizdaki Islam kardesligini tesis etmekten, emperyalistlerce sürekli harlanan fitne atesini söndürmekten geçiyor” dedi.

'Artik Müslümanlar, Sahit Olduklari Adaletsizlikler Karsisinda Seslerini Daha Fazla Yükseltmelidir'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Islam Isbirligi Teskilati Gençlik Forumu 4’üncü Genel Kuruluna bir video mesaj gönderdi. Genel Kurul’un siz gençler ve tüm Islam alemi için hayirlara vesile olmasini dileyerek sözlerine baslayan Cumhurbaskani Erdogan, “Sevgili gençler, insanlik tarihinin en çalkantili dönemlerinden birine sahitlik ediyoruz. Dünya gündemini sürekli mesgul eden güvenlik sorunlari, terör faaliyetleri ve salgin hastaliklar özlemini çektigimiz huzur ortaminin tamamiyla saglanmasina izi vermiyor. Insanligin tamamini tehdit eden bu sorunlar, maalesef en çok da Islam cografyasinda derin izler birakiyor. Suriye’den Afganistan’a bütün bunlarla genis bir cografyada çatismalarla, göçle yoksullukla ve hastaliklarla bogusan Müslümanlar, bir taraftan özellikle Bati toplumunda yükselen Islam düsmanligi ve kültürel irkçilikla mücadele etmek zorunda kaliyor. Hemen her gün güya demokrasinin besigi olarak gösterilen ülkelerde inanci, basörtüsü, kilik kiyafeti sebebiyle, tacize ugrayan, ayrimciliga maruz kalan bir kardesimizin haberini aliyoruz. Ayni sekilde ülkelerinde istikrasizliktan dolayi göç ederken çölde veya denizde hayatini kaybeden mazlumlarin acisiyla yüregimiz daglaniyor” ifadelerini kullandi.

“VAHDET OLMADAN RAHMET OLMAYACAGINI HEPIMIZ GAYET IYI BILIYORUZ”

Bati dünyasinda son zamanlarda yükselen Islam düsmanligi ve irkçiliga dikkat çeken Cumhurbaskani Erdogan, “Bir tarafta açligin, savasin ve asiri yoksullugun oldugu diger tarafta lüksün, sefahatin, sömürünün hüküm sürdügü bu adaletsiz düzenin daha fazla devam etmesi mümkün degildir. Türkiye her zemin ve her firsatta ‘dünya besten büyüktür’ diyerek bu küresel adaletsizlige dikkat çekmektedir. Emr-i bi’l ma’rûf ve nehy-i anil münker ile emredilmis insanlar olarak; hiçbirimizin bu kötü gidisati uzaktan seyretme lüksü yoktur. Müslümanlar hem kendi huzur ve esenlikleri hem de bütün insanligin güvenlik ve gelecegi adina artik sorumluluk üstlenmeli ve sahit olduklari adaletsizlikler karsisinda seslerini daha fazla yükseltmelidir. Bunun yolu da öncelikle aramizdaki Islam kardesligini tesis etmekten, emperyalistlerce sürekli harlanan fitne atesini söndürmekten geçiyor. Vahdet olmadan rahmet olmayacagini hepimiz gayet iyi biliyoruz” seklinde konustu.



“ISTIKBALIMIZIN TEMINATI OLAN SIZ MÜSLÜMAN GENÇLERE ÇOK ÖNEMLI GÖREVLER DÜSÜYOR”

Islam dünyasinin, Islam kardesligini tesis ederek emperyalist güçlerce harlanan fitne atesini söndürmesi gerektigini vurgulayan Cumhurbaskani Erdogan, sunlari kaydetti:

“Ayni mukaddes kitaba inanan, ayni peygamberin ümmeti olan, her gün bes defa ayni kibleye yönelen gönüllere set çekilemeyeceginin de farkindayiz. Müslümana yakisan basiret ve feraset ile hareket ederek emperyalistlerin bizleri çekmek istedikleri tuzaklara düsmememiz gerekiyor. Bu kutlu mücadelede hepimize özellikle de istikbalimizin teminati olan siz Müslüman gençlere çok önemli görevler düsüyor. Ihtilaflari degil ittifaklari, husumetleri degil muhabbeti güçlendirmeliyiz. Müslümanligimizin kardeslerimize verdigimiz önem kadar oldugunu hiçbir zaman unutmamaliyiz. Hem kendimiz hem de mazlumlar adina yürüttügümüz hak ve adalet mücadelesinde teröre bulasmamali, siddete prim vermemeli, hukuk ve mesruiyetten asla sapmamaliyiz. Mescide girdiginde zikir halkasi yerine ilim halkasina oturmayi tercih eden bir peygamberin ümmeti olarak, ilmi ve akademik çalismalara öncelik vermeyi sürdürmeliyiz. Sizleri siyasette, akademide, sporda, ticari ve sosyal hayatta, çok daha aktif rollerde görmek istiyoruz. Hiç kimsenin araniza girmesine, etnik, mezhebi veya kültürel farkliliklar üzerinden sizleri bölmesine müsaade etmemenizi bekliyorum. Sizlerin gayreti, sizleri çaba ve dualari ile ümmetin yarinlarinin bugünlerinden çok daha iyi ve müreffeh olacagina inaniyorum.”

(Utku Simsek/IHA)
Kaynak: İHA