Ankara'da 'Genç Dostu Sehirler Kongre Ve Sergisi' Gerçeklestirildi

Türkiye Belediyeler Birligi (TBB) tarafindan organize edilen Gençlik ve Spor Bakanligi, Milli Egitim Bakanligi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanliginin da destek verdigi “Genç Dostu Sehirler Kongre ve Sergisi” programinda Malatya Büyüksehir Belediyesinin gençlere yönelik yapmis oldugu faaliyetler ve Malatyali gençlerin hazirlamis oldugu projelerin tanitimi Ankara’da gerçeklestirildi.

Ankara'da 'Genç Dostu Sehirler Kongre Ve Sergisi' Gerçeklestirildi
Ankara Ticaret Odasinda (ATO) gerçeklestirilen ‘Genç Dostu Sehirler Kongre ve Sergisi’ programina katilarak Büyüksehir Belediyesinin gençlere yönelik yaptigi hizmet ve yatirimlar ile gençlerin hazirladigi projelerin tanitimini yaptiklarini belirten Saglik ve Sosyal Hizmetler Daire Baskani Mustafa Katipogulu, “Malatya Büyüksehir Belediyesi olarak Ankara Ticaret Odasinda açmis oldugumuz stantla Malatya’mizi ve gençlerimizin hazirlamis oldugu projeleri ziyaretçilere en iyi sekilde tanitmaya çalisiyoruz. Standimizi ziyarete gelen misafirlerimize belediye olarak yapmis oldugumuz hizmetlerle alakali bilgi aktariyoruz. Ayrica burada stant açan diger belediyelerin yapmis oldugu çalismalarla ilgili olarak da istisarelerde bulunuyoruz. Malatya Büyüksehir Belediyemizi en iyi sekilde temsil etmek ve tanitmak amaciyla bütün ekibimizle birlikte büyük gayret ve çaba harciyoruz” dedi.

Türkiye Belediyeler Birligi’nin organize ettigi ‘Genç Dostu Sehirler Kongre ve Sergisi’ ile alakali olarak Ankara’da stantlar açildigini ve Malatya Büyüksehir Belediyesinin de bu sergiye davet edildigini belirten Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, tanitim amaciyla açtiklari stantlarda bazi hususlara özellikle dikkat ettiklerini söyledi.



Gürkan, “Kapali, klasik bir stant anlayisindan ziyade o sehrin o yörenin kültürel degerlerini tarihi mirasini yansitan bir format niteliginde olmasini amaçliyoruz ve bu dogrultuda stantlarimizi olusturuyoruz. Saglik ve Sosyal Hizmetler Daire Baskanligimiz tarafindan tarihi dokularin kullanildigi çok güzle bir stant olusturulmus. Büyüksehir Belediyemizin standi hakikaten ziyaretçiler tarafindan tarihi bir yapida oldugundan dolayi yogun bir ilgiyle gezilmekte. Ayrica geçtigimiz ay içerisinde Arslantepe Höyügü’nün Türkiye’de 19’uncu varlik olarak UNESCO Dünya Kültür Varliklari Listesi’ne Insanlik Medeniyetinin basladigi yer olarak tescil edilmis olmasi Malatya standini ayri bir ilgi alanina dönüstürdü. Bu çalismalarin Malatya’mizin tanitimina büyük katki sunacagina inaniyoruz. Bu çalismalari gerçeklestirilen arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Belediyeler Birliginin bu güzel organizasyonundan dolayi da Belediyeler Birligi Baskanimiza ve emegi geçenlere tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA