Almanya'da Müslüman Ögrenciler Okullarina Camilerde Dua Ederek Basladi

Almanya'da 2021-2022 ögretim yilinin baslamasiyla Diyanet Isleri Türk Islam Birligine (DITIB) bagli cami derneklerinde okula baslayan ögrenciler için "Bed-i Besmele" isimli dua programlari düzenlendi.

Berlin, Brandenburg, Hamburg, Mecklenburg-Vorpommern, Schleswig-Holstein, Hessen ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletlerinde okullarin egitim ve ögretime baslamasi dolayisiyla DITIB‘e bagli cami derneklerinde bir araya gelen ögrenciler, dua ederek okula basladi.

Camilerde icra edilen merasimlerde Kur’an-i Kerim ve ilahiler okundu, çocuklarin basarilari için dualar edildi.

DITIB Genel Baskani Kazim Türkmen, camilerde düzenledikleri "Bed-i Besmele" merasimlerinin gelenek haline geldigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Camilerimizde çocuklarimiz büyüdügünde bugünü hatirlayarak‚ ‘okul hayatimiza camide besmele çekerek ve dua ederek basladik’ diyecekleri bir gelenegi devam ettiriyoruz. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini tedbirleri kapsaminda camilerde düzenledigimiz törenlerden çocuklar kadar ailelerinin de mutlu olduklarina sahit oluyoruz. 2021-2022 egitim ve ögretim yilinin bütün egitim camiasina hayirli olmasini diliyorum."

Camilerde düzenlenen törenlerde, ögrencilere kirtasiye malzemelerinden olusan hediye paketleri verildi.

Almanya'da DITIB'e bagli 950'den fazla cami dernegi bulunuyor.

Kaynak: AA