AKÜ 2020-2021 Akademik Yili Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ) 2020-2021 akademik yili mezuniyet töreni gerçeklestirildi.

AKÜ Ahmet Necdet Sezer (ANS) Kampüsü Spor Bilimleri Fakülte stadyumunda gerçeklestirilen törende, AKÜ Devlet Konservatuvari Türk Halk Müzigi dinletisi ile spor bilimleri fakültesi halk oyunlari ekibi gösteri sundu.

Törende konusan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakas, üniversitenin 29. yilinda 29 mezuniyet töreni gerçeklestirmenin kivanç ve gururunu yasadiklarini söyledi.

Dinamik bir üniversite olarak 29 yildir, bu ülkenin gençlerini yetistirmeye, ulusal ve uluslararasi düzeyde nitelikli bilimsel arastirmalar yapmaya ve bulundugu topluma faydali isler üretmeye çalistiklarini belirten Karakas, "Bugün üniversiteden 5 bin 660 ögrenciyi mezun ediyoruz." dedi.

Karakas, AKÜ kuruldugu 1992'den günümüze 86 bin önlisans, 60 bin lisans, 9 bin yüksek lisans ve doktora olmak üzere 156 binden fazla mezunu ile modern ve gelismis Türkiye'nin güçlenmesine katki sunan Türkiye'nin önde gelen yüksekögretim kurumlarindan oldugunu ifade etti.

Vali Yardimcisi ve vekili Mehmet Keklik de yillardir genç kardeslere ev sahipligi yapan ve ayni zamanda onlara çok güzel imkanlar sunan sehrin ve üniversitenin gurur günü oldugunu vurguladi.

Tören sonunda fakülte ve yüksekokullarini ilk üç sirada bitiren ögrencilere protokol üyeleri tarafindan basari belgeleri verildi. Ögrencilerin kep atmasiyla tören sona erdi.

Törene, Vali Yardimcisi Mehmet Keklik, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakas, Afyonkarahisar Saglik Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumus, Il Emniyet Müdürü Ali Temiz, AKÜ'de görev yapan ögretim elamanlari ve aileleri katildi.

Kaynak: AA