Sel Bölgesinde Yardim Çalismalarina Katilan Somalili Said Ali Nur Vefa Örnegi Gösteriyor

Said Ali Nur: 'Türkiye’nin ülkeme yaptigi yardimlari, Türk halkina olan borcumu geri ödemek için buradayim. Ne kadar burada çalissam bize yaptiklarini hiç ödeyemem ama en azindan insanlara yardimci olmaya çalisiyorum'

GÖKHAN GÜCÜKLÜOGLU - Türk Kizilay bünyesinde afet yönetim uzmani olarak görev alan Somalili Said Ali Nur, Sinop’un Ayancik ilçesinde meydana gelen sel felaketi sonrasi yapilan yardim çalismalarina katilarak, vefa örnegi sergiliyor.

Egitim-ögretimi için 2012 yilinda Türkiye’ye gelen Said Ali Nur, 2016'da Türk Kizilay gönüllüsü oldu. Çanakkale 18 Mart Üniversitesindeki egitiminin ardindan 2019'da Türk Kizilay bünyesinde afet yönetim uzmani olarak görev yapmaya baslayan Said Ali Nur, afet bölgelerinde yardim çalismalarina katilarak Türk halkina karsi vefa örnegi gösteriyor.

Said Ali Nur, Türkiye’nin en zor zamanlarda Somali halkinin yaninda oldugunu söyledi.

Ülkesinin Türkiye’ye çok sey borçlu oldugunu anlatan Said Ali Nur, "Türkiye’nin ülkeme yaptigi yardimlari, Türk halkina borcumu geri ödemek için buradayim. Ne kadar burada çalissam bize yaptiklarini hiç ödeyemem ama en azindan insanlara yardimci olmaya çalisiyorum. Sel felaketinin yasandigi ilk andan itibaren buradayim ve yardim faaliyetlerine katiliyorum." dedi.

- "Allah Türk devletine zeval vermesin"

Türkiye'nin afet durumlarinda çok basarili bir yönetim göstererek insanligin yardimina kostuguna dikkati çeken Said Ali Nur, "Burada gördügüm devlet, halk, STK’lar herkes is birligi içerisinde el ele. Bir seferberlik hali var. Böyle görünce hep diyorum Allah Türk devletine zeval vermesin. Burada tüm imkanlar seferber edilmis. Buradaki is birligini görünce ben de bir gün ümit ediyorum bizim ülkede de böyle bir sistem, böyle bir devlet, böyle bir yardim ve dayanisma olur. Umarim Türk ve Somali halklari olarak afetsiz günler yasariz." sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA