Kapaliçarsi'da IBB'nin Otopark Eziyeti

Büyüksehir Belediyesi’nin Mercan’daki 30 yillik katli otoparki, güçlendirme yapacagiz gerekçesiyle, hiçbir sey yapmadan 1.5 yildir kapali tutmasi vatandasi canindan bezdirdi. Günün her saati trafigin durma noktasinda oldugu Mercan civarinda park yeri bulamayan müsteriler, Kapaliçarsi’ya gelmekten vazgeçiriyor.

Kapaliçarsi'da IBB'nin Otopark Eziyeti
Istanbul’da alisverisin merkezi noktalarindan Fatih ilçesi Beyazit’da, yaklasik 30 yildan beri hizmet veren 460 araçlik katli otopark, IBB tarafindan tadilat gerekçesiyle 1.5 yil önce kapatildi. Otoparkin kapanmasi ile bölgedeki otopark hizmeti çöktü. Esnaf, özel araç yerine motosiklet ve tramvay ile is yerine gelebiliyor. Ancak araç kiralayan yabancilar ile uzak ilçelerden otomobilleri ile gelen müsteriler, trafikte saatlerini harciyorlar. Hafta içi ve Cumartesi günleri, her saat kilitlenen trafikte, mal almakta, satmak da çile haline geldi. Araçlar her taraftan sikisinca hayat tarihi Kapaliçarsi etrafinda duruyor, bölgeden çikmak izdiraba dönüsüyor. Bu durum esnafin çok ciddi müsteri kaybina yol açiyor.

Saatlerce park yeri arayan vatandaslar basin mensuplarinin sorulari üzerine yasanan durum rezillik olarak degerlendirdi. Sürücüler, “Saatlerdir trafikteyiz. Yer bulamiyoruz. Kapaliçarsi’ya giremeden geri dönecegiz. 3 saattir ara sokaklardaki trafikte bekliyoruz. Laleli civarindaki çalismada ayni zamana denk getirildi.

Sanki Istanbul’un yöneticileri Kapaliçarsi’ya alis verise gelmeyin mesaji veriyor” dediler. Esnaf ise, kapatildigi 1.5 yildan bu tarafa hiçbir islem yapilmayan otoparkin, projeleri hazirlanip, ihale yapilana kadar 30 yildir oldugu gibi hizmet vermeye devam etmesini istiyorlar.
Kaynak: İHA