Milli Egitim Bakani Özer, Sel Felaketinin Yasandigi Sinop'un Ayancik Ilçesinde Incelemede Bulundu

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, sel felaketinin yasandigi Ayancik ilçesinde incelemede bulundu.

Özer, ilçedeki temaslari kapsaminda ilk olarak Afet Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ederek çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Daha sonra beraberindeki heyetle Zübeyde Hanim Anaokuluna geçen Bakan Özer, ögrenci ve ögretmenlerle sohbet ederek, çesitli hediyeler takdim etti.

Sel felaketinde yakinlarini kaybedenleri evlerinde ziyaret ederek taziye dileklerini ileten Özer, incelemeleri sirasinda karsilastigi çocuklara hediye verdi.

Bakan Özer, esnaf ziyaretinin ardindan gazetecilere yaptigi açiklamada, selin ilk anindan itibaren tüm kamu, kurum ve kuruluslarinin sahada gerekli çalismalari yaptiklarini söyledi.

Yaralari sarmak için el birligiyle çalismaya devam edildigini anlatan Özer, sunlari kaydetti:

"6 Eylül'le ilgili Sinop'ta herhangi bir sikintimiz yok. Selden etkilenen tüm ögrencilerimizin kirtasiye malzemelerini Bakanlik olarak bizler karsilayacagiz. Ayni zamanda selden etkilenen tüm ögrencilerimiz ve ögretmenlerimize de tablet verecegiz insallah. Ayni zamanda Bakanlik ekiplerimiz Kastamonu ve Sinop'ta vatandaslarimizla hemhal olmaya devam ediyorlar. Ögrencilerimizin bu travmayi atlatmasi ile ilgili her türlü psikolojik destegi sagliyorlar. Biz Milli Egitim Bakanliginin tüm ekibi olarak sahada aktif bir sekilde hem bu yaranin sarilmasi hem de 6 Eylül itibariyla egitim ögretimin baslamasi ile ilgili her türlü hazirligi tamamlamis bulunmaktayiz."

Kaynak: AA