Babaçay'daki Selden Kurtulan 65 Yasindaki Fatma Sen, Yasadiklarini Anlatti Açiklamasi

'Çok yagdi, ben ömrüm boyunca öyle yagmur görmedim, 65 yasindayim böyle felaket görmedim' 'Bizim köyde üç kere afet oldu. Biz devamli selden kaçiyoruz. Afet evleri yapildi, onlar da yikildi'

MUSTAFA ÇAVUS - Sinop'un Ayancik ilçesine bagli Babaçay köyünde selden kurtulan ancak evini, komsularini kaybeden 65 yasindaki Fatma Sen, yasadiklarini unutamiyor.

Bölgede 11 Agustos'ta siddetli yagislarin ardindan olusan selde can kayiplari yasandi, büyük çapta hasar olustu.

Kirk evin sel sulariyla yikildigi köyde, Fatma Sen ve ailesi sularin yükselmeye baslamasiyla evlerinden çikarak hayatta kalmayi basardi.

Sen, AA muhabirine yaptigi açiklamada, evden çiktiktan 3 saat sonra evlerin sel sularina kapildigini söyledi.

Evde bes kisi olduklarini belirten Sen, "Çok yagdi, ben ömrüm boyunca öyle yagmur görmedim, 65 yasindayim böyle felaket görmedim. Saat gece 3.00'te oglum geldi. 'Felaket yagmur var gidiyoruz.' dedi. Evden çiktik. Arabanin içinde sabahladik. Sabah duyduk ki evimiz yerle bir olmus. Üzüntüden evimize gidip bakamiyorum. Çok agliyorum. Iki katli evim yerle bir oldu. Bizim köyde üç kere afet oldu. Biz devamli selden kaçiyoruz. Afet evleri yapildi, onlar da yikildi." dedi.

Selde komsularini kaybettigini, çok üzgün oldugunu dile getiren Sen, sunlari kaydetti:

"Biz evden çiktiktan üç saat sonra evimiz yikildi. Çikmasaydik selde ölürdük. Çünkü ilk bizim ev yikilmis. Komsumuz, 'bizim evimiz saglam' demis ama selde hayatini kaybetti. Evde 5 kisiymisler, sabah sel onlari alip götürmüs. Kimisi bulundu, kimi bulunamadi. Ama tomruklar neden oldu evlerin yikilmasina. Selle tomruklar evimizi aldi gitti."

Kaynak: AA