ABD Baskani Biden, Özel Sirketleri, Çalisanlarina Asi Zorunlulugu Getirmeye Çagirdi

ABD Baskani Joe Biden, ABD Gida ve Ilaç Dairesinin (FDA) Pfizer-Biontech Kovid-19 asisinin kullanimina tam onay verdigini animsatarak, özel sirketleri çalisanlarina asi zorunlulugu getirmeye davet etti.

Biden, FDA'in Pfizer-Biontech'in gelistirdigi Kovid-19 asisi için 16 yas ve üstü kullanima tam onay vermesinin ardindan Beyaz Saray'da açiklamalarda bulundu.

Bu adimin Kovid-19 ile mücadelede "önemli bir kilometre tasi" oldugunu vurgulayan Biden, asi olmak için FDA'in tam onayini bekleyen herkese "Su anda asinizi olmanin tam zamani" çagrisinda bulundu.

Biden, Delta varyantinin "tehlikeli ve hizla yayilan" bir virüs oldugunun altini çizerek, özellikle asilama oranlarinin az oldugu bölgelerde bu virüsün daha sik görüldügünü vurguladi.

Son dönemde federal çalisanlar için asi zorunlulugu getirdiklerini ve birçok eyaletin de bu adimi izledigini vurgulayan Biden, bu ayki asilama oranlarinin geçen aya göre yüzde 56 daha yüksek oldugunu söyledi.

Biden, asilamada daha da hizlanmalari gerektiginin altini çizerek, "Milyonlarca Amerikaliya ulasacak asi zorunluluklari getirmeyecegim. Bugün özel sektör sirketlerini asi zorunlulugu konusunda adim atmaya ve asinin milyonlarca insana ulasmasi için adim atmaya çagiriyorum. FDA'in tam onayi için bekleyen is adami, sivil toplum baskani, komsu ya da is yeri sahibiyseniz, simdi çalisanlariniza asi zorunlulugu getirmenin tam zamani." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA