KAYMEK'ten Akil Oyunlari Turnuvasi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi bünyesindeki Kayseri Mesleki Egitim ve Kültür A.S.’nin (KAYMEK) 8-14 yas grubu ögrencilere yönelik düzenledigi Akil Oyunlari Turnuvasi’na 400 ögrenci katildi.

KAYMEK'ten Akil Oyunlari Turnuvasi
Birbirinden önemli ve anlamli projeler ile dikkatleri üzerine çeken Kayseri Büyüksehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren KAYMEK Gençlik Merkezleri, yine çocuklara yönelik özel bir çalismaya daha imza atti.

KAYMEK, Yaz Okulu’nda, akil yürütme, stratejik düsünme, hizli ve dogru kararlar alip uygulayabilme becerilerini gelistirmeye yönelik 8-14 yas grubunda bulunan ögrencilere Akil Oyunlari Turnuvasi düzenledi.

400 ögrencinin katildigi Mangala ve Abalone oyunlarinda düzenlenen ön eleme sonucu turnuvaya Mangala oyunundan 8, Abalone oyunundan 8 olmak üzere toplam 16 ögrenci finale kaldi.

Akil Oyunlari Turnuvasi’nin final karsilasmalari KAYMEK TOKI Gençlik Merkezi’nde gerçeklesti. Akil Oyunlari Turnuvasi final ve ödül törenine, Kayseri Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan ve Genel Sekreter Yardimcisi Serdar Öztürk ile ögrenci ve veliler katildi.

Turnuvanin iki dalda ve iki farkli kategorideki final karsilasmalari çok çekismeli geçerken, Mangala oyununda birinciligi Incinur Kezik ve Kerem Kir, ikinciligi Hümeyra Begüm Temizyürek ve Ahmet Hasim Bahadir, üçüncülügü Yaren Altunbas ve Muhammed Berat Sezer paylasti. Abalone oyununda ise birinciligi Melisa Zengin ve Muammer Çabuk, ikinciligi Sifanur Mandal ve Ahmethan Günden, üçüncülügü Elif Yildiz ve Ömer Karaca kazandi.

Karsilasma sonucu dereceye giren ögrencilerden birincilere ve ikincilere akilli saat, üçüncülere ise akil oyunlari hediye edildi.

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan ve Genel Sekreter Yardimcisi Serdar Öztürk, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç’in talimatlari dogrultusunda çocuklara ve gençlere yönelik KAYMEK hizmetlerinin artarak devam ettigini belirterek, emegi geçenlere tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA