Mevsimlik Tarim Isçileri Kaldiklari Çadir Kentte Asilandi

Bilecik’te filyasyon ekipleri mevsimlik tarim isçilerini kaldiklari çadir kentte ziyaret ederek, asi sirasi gelip saglik ocagina gidemeyenleri asiladi.

Mevsimlik Tarim Isçileri Kaldiklari Çadir Kentte Asilandi
Bilecik’in Osmaneli ilçesinde mevsimlik tarim isçilerini asilama çalismalari hiz kazandi. Yogun sebze üretimin yapildigi bölgede ekipler, saglik kurulusuna gitme imkani olmayan emekçiler için devreye girdi, belirtilen kriterlere uyanlar asilandi. Bu kapsamda, Osmaneli Kaymakam Vekili Vali Yardimcisi Mustafa Yüksel Karadag koordinasyonunda Mustafa Selahattin Çetintas Devlet Hastanesi Bashekimi Kamil Özdemir ve ekipleri ilçeye bagli Hisarcik Besevler köyünde mevsimlik tarim isçilerine kaldiklari çadir kentte Korona virüs (Covit-19) asisi uyguladi.

"Mevsimlik tarim isçilerimizin yerlerinde asilarinin yapilmasina karar verdik"

Mustafa Selahattin Çetintas Devlet Hastanesi Bashekimi Kamil Özdemir, yaklasik 60 tarim isçisinin asilanmadigini tespit ettiklerini anlatarak, Hisarcik Besevler köyünde yasana mevsimlik tarim isçilerinin hepsinin asilandigini söyledi.



"Salginla mücadelede basarili olunabilmesi için herkesin asi olmasi gerekir"

Osmaneli Kaymakam Vekili Vali Yardimcisi Mustafa Yüksel Karadag ise asilama için 5 kisilik gezici ekibin çalistigini ifade ederek, "Tarim isçileri Hisarcik Beseveler köyünde geçici çadir kentte mevsimlik tarim isçisi olarak yasiyorlar. Sabah erkenden islerine gidiyorlar ve aksama kadar tarlalarda çalisiyorlar. Saglik kurulusuna gidip asi olma ihtimalleri çok düsük oldugu için toplumsal bagisiklik adina yerinde asilama yapmaya çalisiyoruz. Salginla mücadelede basarili olunabilmesi için herkesin asi olmasi gerekir" dedi.



"Cumhurbaskanimiz sag olsun"

Sanliurfa’dan çalismak üzere Osmaneli’ne gelen tarim isçisi Memduh Kiraç, hastaneye gitme imkanlari olmadigini dile getirerek, "Çalistigimiz yere gelerek Covid-19 asisi yapan Saglik çalisanlarina, kaymakamimiza ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a tesekkür ediyorum. Arkadaslarimla ve ailemle beraber asi olduk. Bu hastaliktan insallah kurtulacagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA