Koca Siddetinden Kaçti, Babasi Tarafindan Biçaklandi

Adana’da koca siddetine maruz kaldigi için döndügü baba ocaginda bu sefer de babasi tarafindan biçaklanan Ümmü Gülsüm A. hastanede hayata tutunmaya çalisiyor. Genç kadini biçaklayan baba tutuklandi.

Koca Siddetinden Kaçti, Babasi Tarafindan Biçaklandi
Edinilen bilgiye göre olay, 18 Agustos günü Yüregir ilçesine bagli 19 Mayis Mahallesi’deki müstakil bir evde meydana geldi. Iddiaya göre; esinden sürekli siddet gördügü için bosanmaya karar veren ve mahkemeye basvuran bir kiz çocuk annesi Ümmü Gülsüm A., baba ocagina döndü. Baba Isa D., “Kocana döneceksin. Evli kadinin yeri kocasinin yanidir” diyerek kizini esiyle baristirmak istedi. Kocasindan siddet gördügünü iddia eden genç kadin, barismayi kabul etmedi. Kizini ikna edemeyince öfkelenen Isa D., cebinden çikardigi biçakla kizini kocasina dönmesi için tehdit etti. Ancak genç kadin dönmeyince babasinin baskisi da artti. Bunun üzerine Ümmü Gülsüm, 19 Temmuz günü evden kaçarak siginma evine yerlesti. Baba bir ay boyunca kizini arayip 17 Agustos günü siginma evinde bulduktan sonra ikna ederek eve gelmesini sagladi. Genç kadin, evin ikinci katina yerlestirildi. 18 Agustos günü ise Ümmü Gülsüm’ü kiz kardesi görmek isteyince babasi buna izin vermedi. Israr edince de Ümmü Gülsüm A.’nin yanina çikarak, “Bize bunu nasil yaptin” diyerek öfkeli adam kizini önce gögsünden daha sonra kolundan ve en son olarak bogazindan biçaklayarak kaçti. Genç kadinin kiz kardesleri, durumu saglik ekiplerine haber verdi. Agir yaralanan Ümmü Gülsüm A., önce Yüregir Devlet Hastanesi’ne ardindan da Adana Sehir Hastanesi’ne kaldirildi. O sirada Yüregir Ilçe Emniyet Müdürlügüne bagli Aile Içi ve Kadina Karsi Siddetle Mücadele Büro Amirligi ekipleri, saldirgani yakalamak için harekete geçti. Bir süre kaçan Isa D. , gözaltina alinarak sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Hastanede yasam mücadelesi veren genç kadin babasindan sikayetçi oldu. Ümmü Gülsüm A., ilk ifadesinde “Daha önce de bir iki defa biçak çekmis beni korkutmustu. ‘Bize bunu niye yaptin’ diyerek bir anda üzerime saldirdi. Cebinden biçagi çikardi ve öncelikle gögsüme daha sonra boynuma vurdu” dedigi ögrenildi.

Genç kadinin hayati tehlikesinin devam ettigi ögrenildi. Zanli baba ise ifadesinde “Bir an çok sinirlendim suurumu yitirdim biçakladim. Çok pismanim” dedigi öne sürüldü. Zanli, ifadesinin ardindan sevk edildigi nöbetçi sulh ceza hakimligi tarafindan tutuklandi.

(Fatih Keçe /IHA)
Kaynak: İHA