Gazze'de Sinema Otobüsü Projesi'yle Her Yas Grubundan Filistinli Film Izleme Keyfini Yasiyor

Gazze'de mobil sinema salonuna dönüstürülen otobüs, sokaklari dolasarak çocuklar basta olmak üzere her yas grubundan Filistinliye sinema keyfini yasatiyor.

Gençligin Gelecegini Kurtarin Dernegince finanse edilen Sinema Otobüsü Projesi kapsaminda mobil sinema salonuna dönüstürülen 10 metre uzunlugunda ve 4 metre genisligindeki otobüste 3'ü engelliler için olmak üzere 63 koltuk bulunuyor.

Günes enerjisiyle çalistirilan otobüsün iç donaniminda iç ve dis ekran, özel kulakliklar, aydinlatma, engelliler için asansör, çocuklar için alarm ve güvenlik cihazlari, güvenlik kameralari, acil durumlar için çikis kapisi ve klima yer aliyor.

Egitim ve Kültür bakanliklari onayli kültürel filmlerin sergilendigi otobüsteki sinema etkinliginden su ana kadar yaklasik 28 bin kisinin faydalandigi belirtildi.

Proje koordinatörü Mahmud el-Herbavi, AA muhabirine, dernek bünyesinde çalisan gönüllülerin En-Nusayrat Kampi'nda açik havada animasyon filmi sergiledigini ve bu etkinligin çok begenilmesi ve talep görmesi üzerine projeyi gelistirdiklerini söyledi.

Gönüllülerle yaptiklari uzun istisarelerden sonra Gazze'de sinema otobüsü fikrini hayata geçirdiklerini kaydeden Herbavi, otobüsün, okullar, mülteci kamplari, kurum ve marjinal bölgeleri dolasmasina karar verdiklerini dile getirdi.

Herbavi, projeyle Gazze'de her yas grubuna uygun filmler sergilemek suretiyle baris, siddet karsitligi ve hosgörünün yayginlastirilmasini hedeflediklerini vurguladi.

Kaynak: AA