Emekli Evi Üyeleri Asiri Sicaga Karsi Bilgilendirildi

İçel Büyüksehir Belediyesi Engelliler ve Saglik Hizmetleri Dairesi, merkez ve Tarsus Emekli Evi üyelerini asiri sicaklardan korunmak için alinmasi gereken önlemlerle ilgili bilgilendirdi. Sicak havadan korunmalari için beslenmeden giyime kadar birçok bilgi verilen emeklilerin seker ve tansiyonlari da ölçüldü.

Emekli Evi Üyeleri Asiri Sicaga Karsi Bilgilendirildi
İçel Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Engelliler ve Saglik Hizmetleri Dairesi, merkez ve Tarsus Emekli Evi üyeleri için “Asiri Sicaklarda Alinmasi Gereken Önlemler” konulu bilgilendirme egitimi gerçeklestirdi. Büyüksehir Belediyesi Halk Sagligi ve Denetim Sube Müdürlügü koordinesinde düzenlenen etkinlikte, önceki yillara göre artan hava sicakligindan ileri yas almis yurttaslarin korunmasi için uygulanmasi gereken önlemler aktarildi. Engelliler ve Saglik Hizmetleri Dairesi Halk Sagligi ve Denetim Sube Müdürü Uzm. Dr. Bahar Gülcay Çat Bakir, yaptigi sunumda, bol sivi tüketimi, agir yiyeceklerden kaçinma, mineral yogunlugu yüksek gidalara yönelme, 10.00-14.00 saatleri arasinda disariya çikilmasindan kaçinilmasi gibi konular üzerinde durdu.

Bakir, küresel isinmanin sicakligi artirdigini ifade ederek, “Bu artista en çok etkilenen gruplardan birisi de yas almis bireyler. Onlar ne gibi önlemler alabilirler ya da baslarina sicaklikla ilgili herhangi bir sikintili hastalik geldiginde ne gibi tedbirler alabilirler; bunlari anlatmaya çalistik. Sicak havalarda alinmasi gereken önlemler egitim konumuzdu” dedi.

Sicak hava nedeniyle kronik hastaliklari bulunan bireylerin bu hastaliklari nedeniyle beyinlerinde ya da diger vücut organlarinda hasar olusabildigini, bunun için yas almis yurttaslari bilgilendirmek istediklerini vurgulayan Bakir, sunlari söyledi:

“Bol bol sivi tüketilmesi ve bu sivinin yüksek oranda su olmasi gerektiginden bahsettik. Kafeinli ve alkol içerikli içeceklerin tüketilmemesinden bahsettik. Yaz dönemlerinde zaten canimizin çok istemedigi kizarmis yiyecekleri tüketmek yerine meyve, sebze gibi vücut mineral dengesinin korunabilecegi yiyecekler tüketmeye yönelttik. Sicak havalarda saat 10.00 ile 14.00 saatleri arasinda disariya çikmamalarini önerdik. Disariya çikmalari gereken durumlarda da mutlaka sapka ve gözlük kullanimi önerdik. Seker ve tansiyon ölçümü yaptik. Sicakliklar tabii ki de kisilerin tansiyon ve sekerini etkileyebiliyor.”
Kaynak: İHA