Babaçay Köyündeki Selden Kurtulanlar Hem Komsularini Hem Evlerini Kaybetmenin Üzüntüsünü Yasiyorlar

Sinop'un Ayancik ilçesi Babaçay köyünde, selden kurtulanlar, yasadiklarini unutamiyor.

Babaçay köyünde 11 Agustos'ta siddetli yagislarin ardindan yasanan selde 15 kisi yasamini yitirdi, 40 ev sel sularina kapildi, hasar gören 19 ev ise yikilmak üzere tahliye edildi.

Bölgedeki selde en çok hasar gören yerlesim yerlerinden Babaçay köyünde, selden kurtulanlar ise hem komsularini hem evlerini kaybetmenin üzüntüsünü yasiyor.

Bu kisilerden biri de evli ve iki çocuk annesi Nurten Ünlü.

Ünlü, AA muhabirine, selden kurtulduklarini ancak her seylerini kaybettiklerini söyledi.

Yasadiklari afetin çok büyük oldugunu ifade eden Ünlü, "Komsularimizdan 15 kaybimiz var, insanlar evleriyle birlikte gitti. Geride kalanlar ise evlerini, dükkanlarini kaybetti. Benim de evim, dükkanim, ahirlarim, samanligim gitti. Çok kayibim var, sifirdayiz." dedi.

Ünlü, kizini ve torununu komsusuna göndererek kurtardigini, sonra komsularini kurtarmak için saga sola kosusturdugunu ifade ederek, söyle konustu:

"Sonra sokaklara düstük, kimlerin canini kurtaralim, ne yapalim. Asagida kayinvalidemle kayinpederim oturuyordu, kendi evlerinden onlari kepçe yoluyla kurtardik. Önce oglumu gönderdim. Babaannen ile dedeni kaldir, çikar disari diye. Su çok yükselmemisti henüz. Oglum gittikten sonra binanin biri gitti. Suyu oldugu gibi bizim evimize çevirdi. Oglumu halat yoluyla kurtaran komsumuz da ailesiyle sele kapildi. Hepsi ayri bir aci. Anlatilmiyor."

Evinden bir sey kurtaramadiklarini söyleyen Ünlü, "Ben evimden hiçbir seyimi kurtaramadim, canimizi kurtardim. Hasar tespitleri yapiliyor. Allah razi olsun, devletimize zeval gelmesin. Bizi unutmayanlara tekrar tekrar tesekkür ediyorum." diye konustu.

Kaynak: AA