Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, Manavgat'ta Yangin Bölgesinde Inceleme Yapti

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, Antalya'nin Manavgat ilçesinde orman yanginlari nedeniyle zarar gören bölgelerde incelemelerde bulundu.



Yangin bölgelerini gezen Erbakan, daha sonra Manavgat AFAD Koordinasyon Merkezi'ne giderek çalismalarla ilgili yetkililerden bilgi aldi.

Erbakan, burada gazetecilere, partisinin genel merkez heyetiyle Manavgat'ta afetzedeleri ziyaret etmek için geldiklerini söyledi.

Manavgat'in yangin afetinden en çok etkilenen bölgelerden biri oldugunu aktaran Erbakan, "Bütün milletimize ve özellikle can kayiplari olan vatandaslarimizin yakinlarina Cenab-i Allah'tan bassagligi diyorum. Çok büyük çapli, çok genis alanda etkili olan bir afet. O nedenle müdahalenin de çok zorluklari var." dedi.

Yanginin özellikle çok firtinali ve rüzgarli bir havada olmasi nedeniyle çok hizli yayildigini belirten Erbakan, bu olumsuzluklarin birlesmesiyle büyük bir felaketin meydana geldigini bildirdi.

Orman yanginlarinin sürekli yasanabildigine deginen Erbakan, "Bu bölge hem çam agaci olmasi hem de sicak olmasindan dolayi çok riskli bir bölge. Bundan sonra olabilecek yanginlara karsi bastan tedbir alinmasi son derece önemli." diye konustu.

Erbakan, parti olarak da yanan bölgeler için yeniden agaçlandirma kampanyasi baslatacaklarini kaydetti.

Kaynak: AA