Bursa'dan Yangin Bölgesine 6 Tir Yardim Malzemesi Gönderildi

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas: 'Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan konutlari yapilacak magdur vatandaslara Inegöl Mobiliyum AVM ile birlikte ev mobilyasi yardiminda bulunacagiz' 'Emekli bir amcamiz kenardaki 5 bin lirasini ulastirmak istedigini söyledi. Bir kardesimiz iki inegini bölgeye göndermek istedigini iletti'

Bursa Büyüksehir Belediyesi'nin koordinasyonunda hazirlanan küçükbas hayvan, gida ve ihtiyaç malzemelerinden olusan 6 yardim tiri, Antalya'ya ulastirilmak üzere yola çikti.

Belediyeden yapilan yazili açiklamaya göre, büyüksehir belediyesine bagli BESAS ve TARIM A.S. ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi (BTSO) ve Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve Is Adamlari Dernegi (BEKSIAD) destekleriyle hazirlanan 6 tirlik yardim malzemesi Antalya'daki yangin bölgesine gönderildi.

Gida, su, masa, sandalye, hijyen malzemesi, oyuncak, ev tekstili ürünleri ile hayvanlari telef olan vatandaslar için 90 koyunun yüklendigi tirlar, Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Bursa milletvekilleri Vildan Yilmaz Gürel, Ahmet Kiliç ve Atilla Ödünç, BTSO Baskani Ibrahim Burkay, AK Parti Bursa Il Baskani Davut Gürkan, is adamlari ve belediye yöneticilerince ugurlandi.

Burada konusan Aktas, is adamlarinin katkilari ve Bursa Büyüksehir Belediyesi'nin gücüyle hazirlanan tirlari Antalya'ya gönderdiklerini ifade etti.

Yarin sabah bir heyetle birlikte Antalya’da olacaklarini ifade eden Aktas, "Oradaki insanlarimizin acilarini paylasip, yardimlarimizi ulastiracagiz. Tespitlerimizi yapacagiz. Yaralarin sarilmasi adina planlama yapacagiz. Devletimiz yapilmasi gerekenlerle alakali seferberlik ilan etti. Cumhurbaskanimizin talimatiyla 50 milyon liralik ödenek hemen gönderildi. Simdi buralara sahip çikma zamani" dedi.

Gönderilen yardim malzemelerini bölgeyle irtibat kurarak belirlediklerini belirten Aktas, sunlari kaydetti.

"Kafamiza göre degil, bir koordinasyon içerisinde çalismalari yürüttük. BTSO basta olmak üzere is adamlarimizdan güç alarak yapilanmaya girdik. BTSO ve BEKSIAD'in yani sira Fuat Alpaslan nezdinde FURPA’ya da katkilarindan dolayi tesekkür ediyorum. Destek veren hayirseverlere tesekkür ediyorum. Ayrica Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan konutlari yapilacak magdur vatandaslara Inegöl Mobiliyum AVM ile birlikte ev mobilyasi yardiminda bulunacagiz. Kendilerine tesekkür ediyorum. Insallah ihtiyaç dogrultusunda bölgedeki vatandaslarimizi rahatlatacak desteklerimize devam edecegiz. Bursa hayirsever bir sehirdir. Bursa her zaman üzerine düseni yapmistir."

Bursalilardan kendisine ve büyüksehir belediyesine yogun bir sekilde yardim kampanyasi düzenlenmesi yönünde mesaj ve telefonlar geldigini ifade eden Aktas, sunlari söyledi:

"Emekli bir amcamiz kenardaki 5 bin lirasini ulastirmak istedigini söyledi. Bir kardesimiz iki inegini bölgeye göndermek istedigini iletti. Antalya ziyaretinden sonra bir degerlendirme yaparak ihtiyaç durumuna göre adim atacagiz. Gerekli açiklamalari dönüste yapacagiz. Cumhurbaskanimizin ve ilgili bakanlarin koordinasyonunda bölgenin tekrar ihya edilmesi için gerekli çalismalar yapiliyor. Bizler de eksik ve aksakliklarin giderilmesi için elimizden geleni yapacagiz. Yaralari beraber saracagiz. Kahraman itfaiyeci ve ormancilar arasinda ölenlere Allah'tan rahmet, yaralilara acil sifalar diliyorum. Üzerinde siyaset yapilmamasi, birligin ve beraberligin saglanmasi gereken bir zamanda birileri hala iftira atiyor. Yalanlarla süreci baltalamaya çalisiyor. Ama biz süreci toparlamak için durusumuzdan taviz vermeyecegiz. Katki sunan herkese tesekkür ediyorum."

BTSO Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay ise yaptigi açiklamada, "Kisa zamanda hizla tepki veren is dünyasina ve üyelerimize tesekkür ediyorum. Bölgenin ihtiyaci olan her alanda ve konuda BTSO olarak insanimizin yanindayiz. Çok fazla canli çesidinin yer aldigi büyük bir alani kaybediyoruz. Kayiplarimiza Allah'tan rahmet diliyorum. Insallah bunu atlatacagiz. Bölgede mücadele eden herkese tesekkür ediyorum. Ülke olarak birlik ve beraberlik içerisinde felaketle mücadele eden ekiplerin arkasinda durmaliyiz. Rabbim insallah böylesine zor olaylari ülkemize bir daha yasatmasin." diye konustu.

Kaynak: AA