AK Parti'li Bülent Turan'dan, Turizm Tesvik Kanunu'yla Ilgili Elestirilere Yönelik Açiklama Açiklamasi

'IYI Parti'nin evet dedigi, CHP'nin az sayida vekilinin hayir dedigi bu kanuna, Kiliçdaroglu'nun çok büyük ithamda bulunmasi sanki ormanlar bilerek yakiliyor, betonlastirilacakmis tarzi ithamlarda bulunmasi akla ziyan bir yaklasim' 'Hem oylamaya katilmayacaksin hem ortagin bu kanuna evet diyecek hem de sonra çikan orman yanginlarindan milletin üzüntüsünü durdurmak varken adeta manipüle ederek ithamda bulunacaksin. Biz artik bu tarz samimiyetsizliklerden biktik'

AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan, Resmi Gazete'de yayimlanan Turizmi Tesvik Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun'la ilgili elestirilere yönelik, "IYI Parti'nin evet dedigi, CHP'nin az sayida vekilinin hayir dedigi bu kanuna Kiliçdaroglu'nun çok büyük ithamda bulunmasi sanki ormanlar bilerek yakiliyor, betonlastirilacakmis tarzi ithamlarda bulunmasi akla ziyan bir yaklasim." dedi.

Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu ile partisinin Çanakkale Il Baskanligini ziyaret etti.

Burada gazetecilere gündeme iliskin degerlendirmelerde bulunan Bülent Turan, ülke olarak zor bir dönemden geçildigini söyledi.

Devam eden orman yanginlarinin herkesin cigerini yaktigini belirten Turan, söyle devam etti:

"Zor bir dönemden geçiyoruz. Ancak devletimiz, milletimiz el ele omuz omuza bu süreci de asacaktir. Devletimizin tüm imkanlariyla seferber oldugunu dünyaya örnek bir mücadele sergiledigini hep beraber takip ediyoruz. Sehitlerimiz var, gazilerimiz var, üzüntülüyüz. Ancak dedigim gibi devlet, millet, el ele bu süreci en hizli sekilde nihayete erdirecegiz. Süreçte birlik beraberligimiz her seyden daha önemli. Süreçte çalisanlarimizin bütün kamu kurumlarimizin motivasyonu çok kiymetli ancak sorumsuz muhalefet anlayisini tekrar en agir haliyle önümüzde görüyoruz.

Sayin Kiliçdaroglu çok agir ithamlarda bulundu. Turizm kanunu görüsüldükten sonra orman yanginlari basladigini iddia etti. Turizm kanununda, Sayin Erdogan tarafindan da bir imzayla bütün yanan yerlerin betonlasmasina imkan verilecegini iddia etti. Daha öteye geçerek 'kepçenin karsisina ben çikacagim' dedi. Oysa ki tüm Türkiye Kiliçdaroglu'nun 'tankin karsisina çikacagim' dedigi zaman 15 Temmuz aksami nasil kaçtigini, nasil bu söylemin asla eyleme dönüsmedigini yasamis görmüs oldu. Bu iddiasinin da benzer komiklikte oldugunu ifade etmek isterim."

Anayasa'nin 169. maddesi geregi tüm ormanlarin anayasal güvence altinda oldugunu aktaran Turan, "Hiçbir orman varligi asla betonlasamaz. Hiçbir orman varligi asla kaybolmaz. Tüm yanan yerlerimiz en hizli sekilde tekrar yeserecektir. Fakat asil sorun sudur ki madem kanun bu kadar kötüydü madem kanun bu kadar agir ithamlar hak eden bir kanundu buradan sormak isterim, o kanun oylanirken ey Kiliçdaroglu sen neredeydin? Madem bu kadar kötü bir kanundu madem ormanlari betonlastiran bir kanundu, CHP'nin 135 vekili varken oylamaya katilan vekil sadece 34. Oylanirken 34 vekil hayir oyu verdi. Neredeydi bu arkadaslar?" ifadesini kullandi.

- "Bu ne samimiyetsizlik bu ne tutarsizlik"

Turan, IYI Parti'nin kanuna evet oyu verdigini aktararak "O zaman tüm ormanlarin betonlasmasina imkan verdigini iddia ettigi bu kanuna IYI Parti'de mi evet demis oldu? Daha ötesi mecliste 13 muhalefet partisi lideri var küçüklü büyüklü, hiçbir tanesi oylamaya katilmadi. O zaman bütün bu muhalif liderlerde mi betonlasmaya evet demis oldu? Bu ne samimiyetsizlik bu ne tutarsizlik. Samimiyet, yüzle gözle gözüken bir gerçektir. Çok yalan çok algi ama sifir samimiyet. Tam bir Kiliçdaroglu tanimi." degerlendirmesinde bulundu.

Gazetecilere mecliste Turizm Tesvik Kanunu'yla ilgili oylamadaki sonuçlarin yer aldigi resmi tutanaklarini gösteren Turan, kanuna IYI Parti'nin evet, CHP'den ise sadece 32 vekilin hayir dedigini dile getirdi.

Turan, konusmasini söyle sürdürdü:

"Peki digerleri neredeydi o zaman? Kiliçdaroglu neredeydi o zaman? IYI Parti'nin evet dedigi, CHP'nin az sayida vekilinin hayir dedigi bu kanuna Kiliçdaroglu'nun çok büyük ithamda bulunmasi sanki ormanlar bilerek yakiliyor, betonlastirilacakmis tarzi ithamlarda bulunmasi akla ziyan bir yaklasim. Hem oylamaya katilmayacaksin hem ortagin bu kanuna evet diyecek hem de sonra çikan orman yanginlarindan milletin üzüntüsünü durdurmak varken adeta manipüle ederek ithamda bulunacaksin. Biz artik bu tarz samimiyetsizliklerden biktik. Bu artik bizim konumuz olmaktan çok öte. Samimi olan CHP'lilerin ülkesini seven CHP'lilerin bu tarz siyasete kasetle gelen, baskanliga kasetle gelen bu siyaset diline artik dur demesi lazim."

Ziyarette, AK Parti Çanakkale Il Baskani Naim Makas, baskan yardimcilari, kadin ve gençlik kollari baskanlari ile partililer hazir bulundu.
Kaynak: AA