Selden Kizi, Torunu Ve Engelli Ogluyla Kurtulan Kadin Yasadiklari Korkuyu Unutamiyor

Babaçayli selzede Saziye Tüzün: 'Torunum aklini oynatacak kadar korktu. 'Evden çikmak istiyorum, gitmek istiyorum' diye agliyordu. Gelen ilk helikoptere verdik onu da içimiz biraz ferahladi'

FATIH MEHMET KÜRKÇÜ - Sinop'un Ayancik ilçesi Babaçay köyünde, engelli oglu, kizi ve torunuyla çatiya çikarak sel felaketinden kurtulan Saziye Tüzün, yasadiklari korkuyu unutamiyor.

Ayancik ilçesinde, 11 Agustos'ta yasanan selde, 15 kisinin hayatini kaybettigi, 40 evin yikildigi Babaçay köyünde, Tüzün (72) ve ailesi, pek çok köy sakini gibi evlerinin çatisina çikarak hayatta kalmayi basardi.

Tüzün, AA muhabirine, selin sabah saatlerinde aniden geldigini söyledi.

Kizi, torunu ve engelli ogluyla sel geldiginde evde olduklarini anlatan Tüzün, "Sel komsularin evlerini yikmaya basladi. Evin alt katina kütükler vurmaya basladi güm güm diye. Çatiya çiktik, orada durduk." diye konustu.

Kiziyla birlikte bedensel ve zihinsel engeli oglunu güçlükle çatiya çikarabildiklerini belirten Tüzün, alti yasindaki torununun ise yasananlardan çok etkilendigini aktardi.

Tüzün, "Torunum aklini oynatacak kadar korktu. 'Evden çikmak istiyorum, gitmek istiyorum' diye agliyordu. Gelen ilk helikoptere verdik onu da içimiz biraz ferahladi. Ondan sonra ölümü bekledik böyle. Kizim ile sakat çocugum vardi yanimda. Burada sabaha kadar ya gidecegiz ya duracagiz. Ankara'dan oglum geldi. Tekrar bir helikopter ayarlanmis askeriyenin. O geldi aldi bizi çok sükür."

Çatidan helikoptere binerken büyük bir mutluluk yasadiklarini ifade eden Tüzün, çocuklari ile "Kurtulduk çok sükür" diye birbirlerine sarildiklarini dile getirdi.

Kaynak: AA