Selde Zarar Gören Babaçay Köyünde Vatandaslarin Barinma Ihtiyaci AFAD Yasam Konteyneriyle Karsilanacak

AFAD Baskan Yardimcisi Hamza Tasdelen 'Köyde evi yikilan kisilere kira yardimi yapiyoruz ancak kendi köyünde yasamak isteyenlere ise konteyner tahsis edecegiz'.

Sel felaketinin yasandigi Sinop'un Ayancik ilçesine bagli Babaçay köyüne, vatandaslarin barinma ihtiyacini karsilamak için 20 konteyner yerlestiriliyor.

Sel felaketi nedeniyle 40 evin yikildigi ve büyük hasar gören 19 evin tahliye edildigi Babaçay köyünde, vatandaslarin barinma ihtiyaci konteyner ile karsilanacak.

AFAD Baskan Yardimcisi Hamza Tasdelen, AA muhabirine, Babaçay köyünde hazineye ait arazide konteynerleri yerlestirmek için önce temizleme çalismasi yaptiklarini söyledi.

Ilk etapta 20 konteyner yerlestirilecegini belirten Tasdelen, su bilgileri aktardi:

"Arazinin toplam kapasitesi 50 konteyner. Köyde evi yikilan kisilere kira yardimi yapiyoruz ancak kendi köyünde yasamak isteyenlere ise konteyner tahsis edecegiz. Konteynerlerimiz 1+1 seklindedir. Bir odasi ve mutfagi bitisik olarak salonu var. Dört kisilik yatak bulunmaktadir. Mutfak seti ve banyosu bulunmaktadir, 21 metrekaredir. Vatandaslarimiz yeni konutlarina yerlestirilinceye kadar burada yasama sansi bulacaktir."
Kaynak: AA