(ÖZEL) Sehrin Ortasinda Organik Tarim

Istanbul’un göbeginde, binalarin ortasinda yer alan 268 parsellik bahçede, sehir hayatinin hareketliligine karsi organik tarim faaliyetleri devam ediyor. Vatandaslarin kendi yetistirdikleri sebze ve meyvelerin bulundugu bahçede, 30 yil önce Çin’den gelen ve burada ürün yetistiren Jia hua Zhao, “Türkiye’de hava, toprak, su çok güzel” dedi.

(ÖZEL) Sehrin Ortasinda Organik Tarim
Bos arazi bulmanin adeta imkansiz oldugu Istanbul Küçükçekmece’de, apartman yasantisindan sikilan ve yesillikler içerisinde kendi sebze ve meyvelerini yetistirmek isteyen vatandaslar aileleriyle birlikte burada organik tarim yapiyor. Sehrin ortasinda kalan ve yesilligi ile mest eden Küçükçekmece Belediyesi Hobi Bahçeleri’nin 268 parselinin, 11 parseli engelli vatandaslara, 17 parseli ise sehit ve gazi yakinlarina veriliyor. Diger sahiplerine de kura yolu ile tahsis ediliyor. Istanbul’da bir köy hayati sunan ve birbirinden güzel meyve ve sebzenin yetistigi bahçe drone ile havadan görüntülendi.

“Türkiye’de hava, toprak, su çok güzel”

Bahçeyle ugrasmayi çok sevdigini belirten Jia hua Zhao, “30 yil önce Çin’den geldik. Türkiye’de hava, toprak, su çok güzel. Biz bu tohumlari Çin’den getirdik. Çok degisik çesitler bulunuyor. Türkiye’de Ege’deki fasulyeden farkli olarak bizim fasulye daha etli ve uzun. Arkada degisik ve çok büyük bir kabak var. Esim ile beraber her gün bahçeye gelip beraber ugrasiyoruz” dedi.



“Ben sabah 11.00’de geliyorum gece 23.00’de gidiyorum”

Ailecek bahçeyle ilgilenmeyi sevdiklerini söyleyen eski gazeteci Erdinç Samoglu, “Burada çok mutluyum akliniza gelebilecek her seyi yetistiriyorum. Ben sabah 11.00’de geliyorum gece 23.00’de gidiyorum. Hastalik veya baska bir sebep yoksa her gün geliyorum. Bir tatile gitsem bile aklim burada kaliyor. Sonra 3-5 gün tatilde kaliyorum. 15 gün burada kaliyorum. Bahçeyi birakamiyorum, desarj oluyorum, korona virüsten de uzak kaliyorum. Bahçede ugrasinca mutlulugun hazzina ulasiyorum. Iki tane torunum var, onlarla beraber çalisiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA