Evden Silah Ve Tarihi Eser Fiskirdi

Ardahan Il Jandarma Komutanliginca Çildir ilçesine bagli Sabaholdu köyünde bir ikamete yapilan operasyonda çok sayida tarihi eser ele geçirildi. Olayda silah ve tarihi eser kaçakçisi gözaltina alindi.

Evden Silah Ve Tarihi Eser Fiskirdi
Edinilen bilgilere göre, Il Jandarma Komutanligi ekipleri yaptiklari çalismalar neticesinde Çildir ilçesi Sabaholdu köyünde ikamet eden bir sahsin evinde çok miktarda ruhsatsiz silah ile tarihi eser bulundurdugu yönünde bilgiler elde etti.

Ruhsatsiz silahlarla birlikte tarihi eser kaçakçiligi yaptigi tespit edilen sahsin evinde yapilan aramalarda, 3 adet 9 mm. çapinda ruhsatsiz tabanca, 1 adet 7,65 mm. çapinda ruhsatsiz tabanca, 1adet ruhsatsiz otomatik av tüfegi, 63 adet 9 mm. çapinda tabanca fisegi, 20 adet 7,65 çapinda tabanca fisegi, 52 adet av tüfegi fisegi, 1adet metal arama dedektörü, 6 adet tarihi oldugu degerlendirilen sikke, 1 adet tarihi oldugu degerlendirilen toprak küp ile bakir küçük tabak, 3 adet hayvan küpesi takma ve sökme pensesi ile çok sayida hayvan küpesi ele geçirildi.

Ele geçirilen tarihi eserler muhafaza altina alinirken, süpheli sahis hakkinda sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA