Cumhurbaskani Kararlari Resmi Gazete'de

Rize'de meydana gelen sel ve heyelan nedeniyle bölgede ihtiyaç duyulan yapilasmanin ivedilikle gerçeklestirilmesi amaciyla bazi tasinmazlarin acele kamulastirilmasina karar verildi Bitlis'in Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçesi sinirlari içerisinde bulunan Nemrut Kalderasi ve Çevresi Dogal Sit Alani 'kesin korunacak hassas alan' olarak ilan edildi.

Rize'de meydana gelen sel ve heyelan nedeniyle bölgede ihtiyaç duyulan yapilasmanin ivedilikle gerçeklestirilmesi amaciyla bazi tasinmazlarin acele kamulastirilmasi kararlastirildi.

Resmi Gazete'de yayimlanan Cumhurbaskani kararlarina göre, Rize'nin merkez ilçeye bagli Muradiye beldesi ile Çayeli ilçesine bagli Büyükköy beldesi ve Yenipazar mahallesi sinirlari içerisinde bulunan bazi tasinmazlar, bölgede meydana gelen sel ve heyelan nedeniyle ihtiyaç duyulan yapilasmanin ivedilikle gerçeklestirilmesi amaciyla Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) tarafindan acele kamulastirilacak.

- Nemrut Kalderasi kesin korunacak hassas alan ilan edildi

Bitlis'in Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçeleri sinirlari içerisinde bulunan Nemrut Kalderasi ve Çevresi Dogal Sit Alani koruma statüsünün yeniden degerlendirilmesi sonucu, Cumhurbaskani karariyla kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.

Kararda, kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilen bölgenin krokisi, sinir ve koordinatlari da yer aldi.

Izmir'in Çigli ve Menemen ilçeleri sinirlari içerisinde bulunan bölge de Cumhurbaskani karariyla "Homa Dalyani Yaban Hayati Gelistirme Sahasi" olarak belirlendi.

Kaynak: AA