AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus, Sinop'ta Selden Etkilenen Bölgelerde Incelemelerde Bulundu Açiklamasi

'Biz sadece güçlü bir devlet gelenegine sahip degil, ayni zamanda milletinin her bir ferdinin gönlünde yüksek hamiyet duygusu olan bir milletiz'.

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, sel felaketinin yasandigi Sinop’un Türkeli ve Ayancik ilçelerinde incelemelerde bulundu.

Kurtulmus, beraberindeki heyetle Türkeli ilçesinde esnafi ziyaret ederek geçmis olsun dileklerini iletti.

Burada, yetkililerden çalismalar hakkinda bilgi alan Kurtulmus, daha sonra sel felaketinin yasandigi Ayancik ilçesinde inceleme gerçeklestirdi.

Incelemelerinin ardindan Kriz Merkezi'nde gazetecilere açiklamalarda bulunan Kurtulmus, felaketin ilk anindan itibaren Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan koordinesinde bütün kurumlarin sahada gerekli çalismalari yürüttüklerini söyledi.

Sahada yapilan çalismalardan vatandaslarin büyük memnuniyet duydugunu dile getiren Kurtulmus, söyle konustu:

"Afet bölgesinde çok sayida gönüllü de gördük. Türkiye'nin baska sehirlerinden gelmis gencecik kadinlar, erkekler, o çamurlarin içerisinde ellerinden ne gelirse insanlara destek ve yardimci olmaya çalisiyorlar. Herkes eline aldigi kazma, kürek ile oralardaki pisligi kaldirmaya çalisiyor. Biz sadece güçlü bir devlet gelenegine sahip degil, ayni zamanda milletinin her bir ferdinin gönlünde yüksek hamiyet duygusu olan bir milletiz. Güçlü bir devlet olursunuz ama milletinizin hamiyet duygusuna sahip degil ise onun bir manasi olmaz, islevi olmaz. Burada gerçekten devletin gücünü, milletin hamiyetperverlik duygusu ile beraber görüyoruz."

Kurtulmus, bu tür durumlarda kimsesinin siyaset yapmaya kalkmamasi gerektigine isaret ederek, "Hiç kimse yangina benzinle, körükle gitmesin, kimse selden kütük asirmaya kalkmasin. Bu milletimiz birlik beraberlik içerisinde bu yaralari saracaktir. Bu acilar geride kalacaktir." dedi.

Kurtulmus'a incelemelerinde AK Parti Grup Baskanvekili Mahir Ünal, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Sahin, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mustafa Sen ve diger ilgililer eslik etti. ?????????????

???????

Kaynak: AA