Nijerya'da Hava Operasyonunda 45 Silahli Çete Üyesi Öldürüldü

Bati Afrika ülkesi Nijerya'nin Zamfara eyaletinde düzenlenen hava operasyonunda 45 silahli çete üyesi etkisiz hale getirildi.

Nijerya Hava Kuvvetlerinden (NAF) yapilan açiklamaya göre, Zamfara eyaletine bagli Kuyanbana Ormani'nda silahli çetelere yönelik hava operasyonu düzenlendi.

Operasyonda aralarinda 3 elebasinin da bulundugu silahli çete üyesi 45 kisi öldürüldü.

Silahli çete üyelerinin, Zamfara eyaletine bagli Bakura bölgesinde 16 Agustos'ta düzenledigi saldirida 1 polis ve 3 bekçi hayatini kaybetmis, en az 15 ögrenci ile 4 ögretmen kaçirilmisti.

- Otlak kavgasi

Devlet Baskani Muhammed Buhari, güvenlik sorunlari nedeniyle daha önce eyaleti "uçusa yasak" bölge ilan ederek bölgedeki madencilik faaliyetlerini yasaklamisti.

Zamfara eyaleti, 5 yildir hayvancilikla ugrasan Fulaniler ile çiftçilik yapan bazi kabilelerin siddetli çatismalarina sahne oluyor.

Hayvanlarini otlatmak için ülkenin güneyine göç eden Fulaniler, çiftçilerin hayvanlarini çalmaya çalistigini ve kendilerine saldirdigini iddia ediyor.

Bölgede çatismalar nedeniyle yaklasik 2 bin kisi hayatini kaybetmis, binlerce kisi evlerini terk etmek zorunda kalmisti. 2019'da iki grup, aralarindaki çatismalari bitirecek baris anlasmasini imzalamis ve 2 binden fazla çete üyesi silah birakmisti.

Kaynak: AA