Merzifon'da Yangin Ve Sel Afeti Yardim Kampanyasina Destek Için Toplanti Düzenlendi

Amasya'nin Merzifon ilçesinde, Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanliginca (AFAD) yangin ve sel felaketi yasanan bölgelere yönelik baslatilan "Ben de Varim" yardim kampanyasina destek için toplanti düzenlendi.

Kaymakam Gürkan Demirkale, Kaymakamlikta düzenlenen toplantida, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Demirkale, buraya yaptigi açiklamada, farkli kentlerde yangin ve sel yasandigini animsatti.

Kastamonu, Sinop ve Bartin'daki sel nedeniyle yakinlarini kaybeden vatandaslara bassagligi dileyen Demirkale, devletin bu bölgelerdeki vatandaslarin yaninda oldugunu vurguladi.

Afetten etkilenen kentlere yapilacak yardimlarin AFAD koordinasyonunda yürütülmesinin faydali oldugunu dile getiren Demirkale, sunlari söyledi:

"Yangin ve sel felaketlerinden etkilenen vatandaslarin yaralarina merhem olmaya çalisiyoruz. Tüm kamu kurum ve kuruluslarimiz, yerel yönetimlerimiz, sivil toplum kuruluslarimiz ve vatandaslarimiz çok duyarli. Bu kampanya tüm Türkiye için. Birlik ve beraberlik içinde insallah bu kampanyaya gerekli destekleri verecegiz. En kisa sürede bu afetten zarar gören yerlerimizin ayaga kalkmasina katki saglayacagiz."

Merzifonlularin kampanyaya kayitsiz kalmayacagina inandigini vurgulayan Demirkale, "Merzifonlularin yüce gönlüne mütesekkiriz. Yardimsever Merzifon halki, her zaman birlik ve beraberligini ortaya koyuyor. 'Ben de Varim' kampanyasina da kayitsiz kalmayacaklarini düsünüyorum. Özellikle Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yasanan büyük sel felaketini hep birlikte takip ettik. Yasadigimiz üzücü olaylara kayitsiz kalmayalim, hep birlikte yaralarimizi saralim." diye konustu.

Toplantiya Belediye Baskan Yardimcisi Erkan Ergül, Merzifon Kaymakamligi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Müdürü Handan Ekinci Bal ile sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi.

Kaynak: AA