Babaçay Köyünde Sel Sularindan 40 Kisiyi Kurtaran Operatör O Gece Yasananlari Anlatti Açiklamasi

'Köye gittigimde sel sulari bayagi yükselmisti. Hemen insanlari kurtarmaya basladim. Iki üç saat bir çalisma yaparak bazi kisileri evlerinden topladim. Kirk kisiyi güvenli bölgelere tasidim. Gelmek istemeyenler oldu, zorla götürdük' 'Ama maalesef daha sonra sel sularina kapilan bir ev oldu. O evdekileri ikna edemedik. Tüm ugraslarimiza ragmen gelmediler'

GÖKHAN GÜCÜKLÜOGLU - Sinop'un Ayancik ilçesine bagli, çok sayida evin sel sularina kapilarak yikildigi Babaçay köyünde is makinesiyle 40 kisiyi kurtaran operatör, o gece yasadiklarini anlatti.

Sinop Il Özel Idaresinde görevli kepçe operatörü Sefer Cankur, sel felaketinin yasandigi 11 Agustos gecesi köy muhtarinin yardim talebi üzerine is makinesiyle Babaçay köyüne ulasti.

Köyde sel sularinin yükseldigini gören Cankur, devam eden siddetli yagmura ragmen kepçesiyle tek tek evlere ulasarak vatandaslari güvenli bölgelere tahliye etmeye basladi.

Zaman zaman kendi hayatini da riske atarak 40 kisiyi kurtaran Cankur, bütün çabalarina ragmen, ikna edemedigi sel sularina kapilan kisilerin üzüntüsünü yasiyor.

Cankur, AA muhabirine, felaketin yasandigi saat 02.00 civarinda sefinin kendisini arayarak insanlarin zor durumda oldugunu söyledigini anlatti.

- "Sel sularina kapilan bir ev oldu. O evdekileri ikna edemedik"

Sefinin haber vermesinin ardindan hemen kepçesini alarak köye gittigini aktaran Cankur, sunlari dile getirdi:

"Köye gittigimde sel sulari bayagi yükselmisti. Hemen insanlari kurtarmaya basladim. Iki üç saat bir çalisma yaparak bazi kisileri evlerinden topladim. Kirk kisiyi güvenli bölgelere tasidim. Gelmek istemeyenler oldu, zorla götürdük. Ama maalesef daha sonra sel sularina kapilan bir ev oldu. O evdekileri ikna edemedik. Tüm ugraslarimiza ragmen gelmediler."

- Operatör de mahsur kaldi

Cankur, selin siddetini artirmasiyla çok korkanlar oldugunu vurgulayarak, "Sular evlere dolmaya baslayinca çok korkanlar oldu. Ben de biraz cesaret gösterip onlari kurtarmaya çalistim. Orada isimi tamamlayinca sabah saat 06.30 gibi köyden santiyeye ulastim tekrar. Bu sefer benim is makinem sulara kapildi, orada mahsur kaldik. Helikopter gelerek bizi kurtardi. Tüm yasananlarin ardindan sunu söylemek istiyorum. Keske gelmeyenler de ikna olsalardi, onlar için çok üzüldüm." diye konustu.
Kaynak: AA