Türk-Is, Kütüphanesini Dijital Ortama Tasidi

Türk-Is, kütüphanesini akademisyenler ve ögrenciler için dijital ortama tasidi.

Konfederasyondan yapilan yazili açiklamada, Türk-Is kütüphanesinin sahip oldugu 7 bin eserle çalisma hayati ve Türk sendikacilik tarihine isik tuttugu belirtildi.

Kütüphanenin akademisyenler, arastirmacilar, sendikacilar ve üniversitelerin çalisma hayati bölümü ögrencilerinin ana basvuru kaynaklarindan biri oldugu vurgulanan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Dijitallesme, Kovid-19 salgini sürecinde hayatimizin her alaninda yer almaya basladi. Belirli meslekler için evden çalisma söz konusu oldu. Dünyada yasanan bu sikintili dönem çalisma yasaminda radikal degisiklikleri de beraberinde getirdi. Salgin sürecinde kütüphanemize erisim alinan tedbirler nedeniyle sinirli düzeyde kaldi. Özellikle ögrenci ve akademisyenlerin bilgiye erisiminin önündeki engelleri kaldirma için Türk-Is'e ait 1500 eserin tamamini, disardan temin edilen 5 bin 500 eserin ise kapaklari ve içindekiler bölümlerini dijital ortama tasidik. Tüm ilgililerine hayirli ugurlu olsun."

Açiklamada, dijital kütüphaneye www.turkis.org.tr web sitesindeki "kütüphane" sekmesi üzerinden kolaylikla ulasilabilecegi belirtildi.

Kaynak: AA