Merzifon OSB'de Doluluk Orani Yüzde 98'E Ulasti

Amasya Valisi Mustafa Masatli, firma sayisi 59'a çikan, 6 bin 100 kisinin istihdam edildigini Merzifon Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB), geçen yil 900 milyon liralik ihracat gerçeklestirildigini söyledi.

Vali Masatli, Merzifon OSB'de yapimi tamamlanan marmelat üretim tesisinin açilisinda, Türkiye'de salgin, yangin ve sel felaketleri basta olmak üzere yasanan tüm olumsuzluklara ragmen gelisim, degisim ve dönüsüm yasandigini belirtti.

Bunun için özellikle yatirim, istihdam, üretim ve ihracat konularina çok önem verildigini ifade eden Masatli, Türkiye'nin üretim, tarim ve sanayi gücüyle diger ülkelere örnek oldugunu vurguladi.

Merzifon OSB'nin, cografi avantaji ve bölge insaninin girisimci ruhu sayesinde hizla gelistigini, sanayi sehri olma yönünde ciddi mesafe alindigini aktaran Masatli, 250 milyon liralik yatirim yapacak ve bin 500 kisiye istihdam saglayacak 19 fabrikanin açilis asamasinda oldugunu aktardi.

Merzifon OSB'de yüzde 98 doluluk oranina ulasildiginin altini çizen Masatli, söyle devam etti:

"Merzifon Organize Sanayi Bölgesi'nin 43 hektar büyüklükteki ilave alaninin altyapi islerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile yaptigimiz ikili görüsmelerle yaklasik 3 milyon lira ödenek alinarak isin bitirilmesi saglanmistir. Merzifon OSB'de 250 milyon lira yatirim tutarli, bin 500 kisiye istihdam saglayacak olan, su anda açilisini yaptigimiz fabrika da dahil olmak üzere 19 fabrika açilis asamasindadir. 55 milyon lira yatirim tutarli ilave 500 kisiye daha istihdam olusturacak 6 parselde insaatlar çati seviyesine gelmis olup, tamamlanma asamasindadir. Merzifon OSB'de yüzde 98 doluluk yakalandigindan, 144 hektar 2 nolu ilave alanin Sanayi ve Teknoloji Bakanligi 2022 yili yatirimi programina alinmasi için çalismalar devam etmektedir."

Açilisini yaptiklari tesisin 50 kisiye istihdam saglayacagini aktaran Masatli, sunlari kaydetti:

"Merzifon OSB 1986 yilinda kurulmus olmakla birlikte, 1996 yilinda eylemli olarak faaliyete geçmis, su an itibariyla 156 hektarlik sahada üretim faaliyetlerine devam etmektedir. Merzifon'umuzun sanayi sehri olmasi noktasinda ciddi ilerlemeler kaydetmektedir. Bugün itibariyle Merzifon OSB'de isletmedeki firma sayisi 59'a çikmis, OSB'nin 900 milyon lira ihracati ve 6 bin 100 kisi çalisani bulunmaktadir. Bölgenin yöresel ürünlerini isleyecek yaklasik 50 kisiyi istihdam edecek bu tesisimizin ilimize hayirli ugurlu olmasini diliyor, bu vesileyle ülkemizin her alaninda kalkinmasina öncülük eden basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere, bu tesis özelinde Tarim ve Orman Bakanligimiza, Sanayi ve Teknoloji Bakanligimiza, milletvekillilerimize ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum."

Gelecek yatirimcilara her türlü kolayligi gösterdiklerini vurgulayan Masatli, OSB'de atik su aritma tesisi kurulmasi ve istihdama yönelik projelerinin de devam ettigini sözlerine ekledi.

Açilisa, AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Merzifon Kaymakami Gürkan Demirkale, Merzifon Belediye Baskani Alp Kargi, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve davetliler katildi.

Kaynak: AA