Marmara Depremi'nde Hayatini Kaybedenler, Depremin Merkezi Gölcük'te Anildi

Marmara Depremi'nde hayatini kaybedenler, 17 Agustos 1999'da yasanan depremin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde anildi.

Kavakli Sahili'ndeki Deprem Aniti önünde Marmara Depremi'nin 22. yili dolayisiyla düzenlenen anma etkinliginde, felaketin yasandigi saat olan 03.02'de saygi durusunda bulunulup, depremde yasamini yitirenler için dua edildi.

Kaymakam Cengiz Karabulut, Gölcük'ün 22 yil önce 03.02'de en kritik, en zorlu saatte asrin felaketini yasadigini belirterek, "dünyanin felaketi" demenin yanlis olmayacagini ifade etti.

Marmara Depremi'nin son yüzyillarda gerçeklesen en büyük depremlerden biri olduguna dikkati çeken Karabulut, "Binlerce vatandasimiz hayatini kaybetti. Dünya var oldugu tarihten itibaren, dogal afetler her zaman olmustur. Bundan sonra da olacaktir. Bizim insanlik olarak yapmamiz gereken, bu afetlerdeki zararlari minimize edecek, afetlerdeki zararlari azaltacak tedbirleri almaktir." diye konustu.

Gölcük Belediye Baskani Ali Yildirim Sezer, Gölcüklüler için 16 Agustos'un yilin en uzun gecesi, 17 Agustos’un ise en uzun günü oldugunu ifade ederek, sunlari söyledi:

"Gerçekten o gün yasadigimiz 45 saniyelik süre, hem kendi hayatimizi hem de sehrin hayatini, çehresini tamamen degistirdi. Aradan geçen 22 senenin sonunda sehir depremin izlerini sildi ancak o gün kaybettigimiz canlari geri getirme sansimiz yok. Buradan çikaracagimiz ders, deprem gerçegini biz o gün, sabah çok net bir sekilde anladik."

Kaynak: AA