Fed Baskani Powell Açiklamasi 'Kovid-19 Salgini Hala Ekonomik Faaliyete Gölge Düsürüyor'

'Delta varyantinin ekonomi üzerinde önemli etkilerinin olup olmayacaginin henüz net olmadigini söyleyebilirim'.

ABD Merkez Bankasi (Fed) Baskani Jerome Powell, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin hala ekonomik faaliyete gölge düsürdügünü belirterek Delta varyantinin ekonomi üzerindeki etkisinin belirsizligini korudugunu ifade etti.

Powell, ögretmen ve ögrencilerin katilimiyla düzenlenen bir video konferans etkinliginde konustu.

Kovid-19 salginiyla basa çikmak zorunda kalan ögrencilerin "olaganüstü bir nesil" olacagina inandigini belirten Powell, dünyayi daha farkli göreceklerini, hayatta neyin gerçekten önemli oldugunu düsünmeye çogu insandan daha önce zorlandiklarini söyledi.

Powell, salginin ekonomiyi önemli sekilde degistirdigine isaret ederek bu degisikliklerin ne kadar kalici olacagini zamanin gösterecegini kaydetti. Fed Baskani Powell, "Sanirim salgin öncesi ekonomimize geri dönmeyecegimizi biliyoruz ancak degisikliklerin tam olarak ne olacagini görmek zaman alacak." dedi.

Fed'in ekonomiyi salgini atlatmaya devam ederken dikkatle izlemesi gerektigini belirten Powell, ekonominin nasil degistigini ve bankanin politikasi üzerindeki etkilerini anlamaya çalismalari gerektigini ifade etti.

- "Henüz zafer ilan edemeyiz"

Powell, asilama hizinin yavasladigina isaret ederek "Kovid-19 hala aramizda ve bir süre daha böyle olmaya devam edecek gibi görünüyor." diye konustu.

Insanlarin Kovid-19 salginina ragmen hayatlarini yasamak için uyum saglamayi ögrendigine dikkati çeken Powell, "Delta varyantinin ekonomi üzerinde önemli etkilerinin olup olmayacaginin henüz net olmadigini söyleyebilirim." dedi.

Powell, Fed'in Kovid-19 salginin etkilerine müdahalesini de anlatarak acil durum araçlarini etkili bir sekilde kullandiklarini, acil durum ortadan kalktigi için bu araçlari tamamen kaldirma sürecinde olduklarini dile getirdi. Kovid-19 salgininda henüz zafer ilan edilemeyecegini belirten Powell, "Kovid-19 salgini hala ekonomik faaliyete gölge düsürüyor." ifadesini kullandi.

Powell, birçok sirketin is modellerini yeni dünya düzenine uyarladigini aktardi.
Kaynak: AA