Sel Felaketini Yasayan Afetzede Evinin Çatisinda Kurtarilmayi Beklerken Yasadigi Korkuyu Unutamiyor Açiklamasi

'Evler yikildikça, 'Artik gittik' diyerek Allah'a dua etmeye basladik. Baska yapacak hiçbir seyimiz yoktu. Yüce Rabbim bizi korudu'

GÖKHAN GÜCÜKLÜOGLU - Sinop'un Ayancik ilçesine bagli Babaçay köyündeki selde, esiyle birlikte evlerinin çatisina çikarak hayatta kalabilen Osman Aydin, kurtarilmayi beklerken yasadigi korkuyu unutamiyor.

Ilçede selden en çok etkilenen Babaçay köyünde yasayan 63 yasindaki Osman Aydin, AA muhabirine, 10 Agustos'u 11 Agustos'a baglayan gece bir tufan yasandigini anlatti.

Siddetini artiran yagmurun çarsamba gününün ilk saatlerinde sele dönüstügünü belirten Aydin, sulardan kurtulabilmek için esiyle evlerinin çatisina çiktiklarini söyledi.

Geceyi esiyle birlikte çatida geçirdiklerini aktaran Aydin, sunlari dile getirdi:

"Bu bir tufandi, ancak yasayan bilir bunu. Gece saat 02.00 gibi suyun sesine uyandik. Baktik her yeri su basmis. Biz de esimle çatiya kaçtik. Çünkü su evimizin iki tarafindan da geçiyordu. Evler yikildikça, 'Artik gittik' diyerek Allah'a dua etmeye basladik. Baska yapacak hiçbir seyimiz yoktu. Yüce Rabbim bizi korudu. Hayatta kaldik. Komsularimizin evleri yikildikça çok üzüldük. Tabii o an biz de korkmaya basladik."

- "Çok kalabaliktik"

Yaz oldugu için köy nüfusunun çok kalabalik olduguna isaret eden Aydin, gün aydinlaninca kurtarma çalismalarinin da basladigini kaydetti.

Aydin, "Helikopterler yetismeye çalistilar. Ama çok kalabaliktik. Her geldiklerinde 4-5 kisiyi aldilar. Dogal olarak beklemek zorunda kaldik. Ama sag olsunlar bir süre sonra esimle beni de aldilar. Oradan Ayancik merkeze getirdiler. Allah kimseye göstermesin. Çok ama çok kötü saatler, günler geçirdik. Arkadaslarimizi, komsularimizi kaybettik. Onlar için gerçekten çok üzgünüz. Hepsi bizim için çok degerli insanlardi. Kader diyelim ne yapalim." diye konustu.

Kendilerini kurtaran yetkililere tesekkür eden Aydin, bir daha böyle bir felaketin yasanmamasini diledi.
Kaynak: AA