Sel Bölgesindeki Enerji Sorununun Çözümü Için Simdi De Arazi Araci Helikopterle Tasindi

YEDAS Genel Müdürü Hasan Yasir Bora: 'Bugün 4x4 ATV aracini helikopterle kirsal bölgelere indirecegiz. Orada helikopterle tasidigimiz jeneratörleri köylere, kirsal bölgelere dagitip tamamini enerjilendirmis olacagiz' 'Çok fazla miktarda köy yolu hasar gördügü için sadece jeneratör de degil ayni sekilde direklerimiz ekip ve ekipmanlarimiz her sey su an burada TSK ile jandarmayla da koordineli bir sekilde gerekli acil noktalara hava destegiyle saglaniyor'

FATIH MEHMET KÜRKÇÜ - Sinop'un Ayancik ilçesinde selden etkilenen kirsal alanlarda enerji sorununun çözülmesi için bölgeye helikopterle arazi araci tasindi.

Yesilirmak Elektrik Dagitim Anonim Sirketi (YEDAS) tarafindan sel nedeniyle kara yolu ulasimi saglanamayan ve elektrik sikintisi yasayan köylere Türk Silahli Kuvvetlerine (TSK) ait helikopterlerle jeneratörler gönderiliyor.

Helikopterle tasinan arazi araciyla da jeneratörler ulasilmasi zor noktalara götürülecek.

YEDAS Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, AA muhabirine yaptigi açiklamada, afet bölgesinde yogun bir çalisma yürüttüklerini vurguladi.

Kirsal bölgelerde ulasimin saglanamadigi köyler olduguna isaret eden Bora, "Yollari kapali köylerimiz var. Buralarin enerjisiz kalmamasi için bu bölgelere havadan helikopter destegiyle ekipler ve jeneratörler gönderiyoruz. Oradaki arkadaslarimiz orayi lokal olarak enerjilendiriyorlar." dedi.

Bora, her noktaya helikopterlerle ulasilamadigini belirterek "Bugün bir de 4x4 ATV aracini helikopterle kirsal bölgelere indirecegiz. Orada helikopterle tasidigimiz jeneratörleri köylere, kirsal bölgelere dagitip tamamini enerjilendirmis olacagiz." diye konustu.

Bunun geçici bir operasyon oldugunu söyleyen Bora, sunlari kaydetti:

"Bunun yaninda diger kalici operasyonumuz yogun bir sekilde devam ediyor. Yikilan direkler dikiliyor, hatlar yenileniyor. Ama bu süreyi kirsal bölgedeki vatandasimizin enerjisiz geçirmemesi için böyle bir tedbir aldik. Çok fazla miktarda köy yolu hasar gördügü için sadece jeneratör de degil ayni sekilde direklerimiz ekip ve ekipmanlarimiz her sey su an burada TSK ile jandarmayla da koordineli bir sekilde gerekli acil noktalara hava destegiyle saglaniyor. Bunun için hem Ulastirma Bakanimiz ve Enerji Bakanimiz çok öncü ve destek oldular. Kirsaldaki vatandaslarimizin magduriyetini en aza indirmek için el birligiyle faaliyet gösteriliyor."

Kaynak: AA