Mus Belediyesi, Kentteki Yesil Alanlarin Oranini Artiriyor

Mus Belediyesince, kente yesil alanlarin artirilmasi amaciyla baslatilan çalismalar devam ediyor.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, "Karni Deresi Rekreasyon Projesi"nin birinci etabinda atil durumda olan 90 bin metrekare alanda park, kafeterya, sosyal tesisler, yürüyüs parkurlari, mesire ve çocuk oyun alanlari yapildi.

Çalismalari inceleyen Belediye Baskani Feyat Asya, teknik personel ve yüklenici firma temsilcilerinden bilgi aldi, mahalle sakinleriyle sohbet etti.

Kentte 40 bin metrekare alanda uygulanan Lale Vadisi 2. Etap Projesi'nin hizla ilerledigini belirten Asya, 7 yil içinde kente önemli parklar kazandirarak yesil alan konusunda yasanan eksikligi giderdiklerini ifade etti.

Mus'un her geçen gün güzellestigini anlatan Asya, "Musumuzun imari ve insasinda kalici eserler birakmak için çaba sarf ediyoruz. Son yillarda ilimize kazandirdigimiz yesil alanlar, güzel bir görüntünün yani sira vatandaslarimiza vakit geçirebilecekleri alternatif mekanlar oldu. Lale Vadisi Parkimizin 2. etabini da baslattik. 40 bin metrekare alan üzerine uyguladigimiz proje ile atil durumdaki bir alani da sehrimize kazandirmis olacagiz. Projemizin teslim süresi önümüzdeki yil olmasina ragmen bu yil büyük kismi tamamlandi. Halkimizin dinlenebilecegi, aileleriyle güzel zaman geçirebilmeleri amaciyla yapilan yesil alanlarimiza sahip çikalim."

Kaynak: AA