Lübnanli Yetkililerden, Akkar'daki Patlamada Yaralananlar Için Ambulans Uçak Gönderen Türkiye'ye Tesekkür

Lübnan Saglik Bakani Hamad Hasan ve eski Basbakan Saad el-Hariri, ülkenin kuzeyindeki patlamada yaralananlardan bazilarinin tedavileri için ambulans uçak gönderen Türkiye'ye tesekkür etti.

Bakan Hasan, 28 kisinin ölümüne ve 79 kisinin yaralanmasina yol açan Akkar'daki patlamayla ilgili düzenledigi basin toplantisinda, "Yaniklar dolayisiyla durumlari agir olan 4 yaralinin tedavisi için Türk makamlari ile baglanti kurduk." dedi.

Lübnanli yaralilari almak üzere Türkiye'den gelen uçakta yanik tedavilerinde kullanilan ilaçlar ile tibbi malzeme yardiminin da oldugunu aktaran Hasan, Türkiye'ye tesekkür etti.

Hasan, patlamada yaralananlar için ayrica Kuveyt, Ürdün, Katar ve diger bazi ülkelerin de yardim için taleplerini kabul ettiklerine isaret etti.

Eski Basbakan Hariri ise yaptigi yazili açiklamada, Akkar'daki patlamanin ardindan yapilan yardim çagrisina süratle icabet ettigi için Türkiye'ye tesekkürlerini sundu.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Baris Ulusoy, daha önce AA muhabirine yaptigi açiklamada, Saglik Bakanliginin gönderdigi 4 yatakli ambulans uçak ile durumu agir 4 yaralinin Ankara'ya nakledildigini belirtmisti.

Lübnan'in kuzeyindeki Akkar bölgesinde gece bir akaryakit deposunda patlama meydana gelmisti. Lübnan Saglik Bakanligi kaynaklari, patlamada 28 kisinin öldügü, 79 kisinin yaralandigini aktarmisti.

Lübnan ordusu ise ülkenin kuzeyindeki patlamanin askerler tarafindan basilan ve vatandasa dagitilmak üzere el konulan yakit deposunda meydana geldigini bildirmisti.

Kaynak: AA