Uçak Kazasinda Kahreden Detay Açiklamasi Elazigli Pilot, Babasinin Yanina Defnedilmek Istedigini Vasiyet Etmis

Kahramanmaras’taki orman yanginina müdahale sirasinda düsen yangin söndürme uçaginda hayatini kaybeden Elazigli pilot Serkan Mirzaoglu’nun, yaklasik 4 ay önce ailesi ile yaptigi görüsmede ölmesi durumunda Elazig’da babasinin yanina defnedilmek istedigini söyledigi ortaya çikti.

Uçak Kazasinda Kahreden Detay Açiklamasi Elazigli Pilot, Babasinin Yanina Defnedilmek Istedigini Vasiyet Etmis
Orman Genel Müdürlügü tarafindan Rusya’dan kiralanan ve Adana Orman Bölge Müdürlügü hizmetinde kullanilan yangin söndürme uçagi, Kahramanmaras’taki orman yanginina müdahale esnasinda düstü. Düsen uçakta Elazigli 2 çocuk babasi Serkan Mirzaoglu da hayatini kaybetti. Mirzaoglu’nun Elazig merkez Akpinar Mahallesi’nde bulunan annesi Havva Mirzaoglu’na oglunun ölüm haberi, Vali Erkaya Yirik, esi Ayse Yirik ve Il Müftüsü Selami Aydin tarafindan verildi.

Çikan yanginlari söndürmek amaciyla yangin söndürme uçaginin kazasi neticesinde 5 Rus vatandasi ve 3 Türk vatandasinin hayatini kaybettigini aktaran Elazig Valisi Erkaya Yirik, "Pilotlardan Serkan Mirzaoglu Elazigli, hayatini kaybeden tüm kardeslerimize Allah rahmet eylesin. Annesi Havva teyzemiz kiz kardesi ve erkek kardesi taziye için gelmislerdi. Biz de taziye için geldik. Pilotumuz babasini kaybetmis. Babasina da Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanlari cennet olsun. Olayi Kahramanmaras Cumhuriyet Bassavciligi yürütüyor. Cenaze ile ilgili islemler Adana Adli Tip Kurumunda onlar da bundan sonraki süreçte faaliyetlerini yürütecek. Gördük ki insanimiz tüm acilarda bir araya gelerek birlik ve beraberlik içerisinde dayanisma örnegi gösteriyor. Bugün de burada aksam saatlerinde komsulari ve arkadaslari annesini yalniz birakmamislar. Ben kazada hayatini kaybeden pilotumuza ve arkadaslarina Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.



"Eger ölürsem beni babamin yanina gömün" demis

Mirzaoglu’nun annesinin bir cümle kullandigini kaydeden Vali Yirik, ’’Bundan 4 ay önce kadar ’eger ben hayatimi kaybedersem bir gün öldügümde beni babamin yanina defnedin, mezarim onun yaninda olsun’ diye bir vasiyette bulunmus. Vasiyeti geregi Elazig’imizda babasinin yanina defnedilecek. Iki çocugu var bundan sonra kalanlarina Rabbim sabir versin” diye konustu.

Kaynak: İHA