Kahramankazan'da Yeni Hastane Için Geri Sayim

Kahramankazan’da yapim çalismalari tamamlanan tam tesekküllü 150 yatakli devlet hastanesinin açilisi için gün sayiliyor.

Kahramankazan'da Yeni Hastane Için Geri Sayim
Saglik Bakanligi ve Kahramankazan Belediyesi arasinda yürütülen çalismalar kapsaminda ilçeye kazandirilacak olan tam tesekküllü 150 yatak kapasiteli devlet hastanesinin yapim çalismalarinda sona gelindi. Yaklasik 53 bin metrekarelik alan üzerine kurulan hastanede odalar tek ve çift kisilik olarak projelendirildi. Modern mimari yapisiyla dikkati çeken hastanede son teknoloji tibbi cihazlar kullanildi. Hastanede ayrica otopark ile açik ve kapali alanlar da yer aliyor. Polikliniklerden fizik tedavi hizmetlerine kadar genis saglik hizmeti sunulacak hastanede toplam poliklinik sayisi ise 61’i buluyor. Bunlarin arasinda birer poliklinik diyalize ve kemoterapiye ayrilmis durumda. Fizik tedavi hizmetleri için 3 poliklinigin yer aldigi hastanede, acil poliklinik sayisi 4, dis poliklinigi ise 5 olarak planlandi. Endoskopi, bronkoskopi için de birer klinik olacagi hastanede 15 yatakli yogun bakim ünitesi ve 7 ameliyathane hizmet verecek. Insaat çalismalari büyük oranda tamamlanan hastanenin, önümüzdeki günlerde hizmete girmesi planlaniyor.

Bölge sagligi için önemli deger

Hastane yapim çalismalarini yakindan takip eden Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz, Kahramankazan’daki mevcut 75 yatak kapasiteli mevcut devlet hastanesinin 57 bin nüfusa sahip olan ilçelerinde ihtiyaca cevap vermekte zaman zaman zorlandigini belirterek, “Yeni hastanemiz tamamlandiginda ilçemiz saglik alaninda çok önemli bir saglik hizmetine ve degere kavusacak. Kahramankazanimizin modern bir hastaneye kavusacak olmasindan dolayi mutluyuz. Bu hastane yalnizca ilçemiz için degil çevre ilçelere de hizmet verecek önemli bir deger olacak. Böylesine bir hizmetin ilçemize kazandirilmasindan dolayi Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere, Saglik Bakanimiz Sayin Fahrettin Koca ve tüm emegi geçenlere Kahramankazan halki adina sükranlarimi sunuyorum. Kahramankazanimiza hayirli ugurlu olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA