Sakarya Üniversitesi Ögrencileri Mezuniyet Sevinci Yasadi

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savasan: 'Türkiye'nin kalkinma önceliklerine hizmet ederken özellikle patentlerin ticarilesmesi konusunda da hizli adimlar atan bir üniversiteyiz'

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) 2019-2020 ve 2020-2021 egitim-ögretim yilini basariyla tamamlayan ögrenciler mezuniyet sevinci yasadi.

SAÜ kampüsünde yer alan stadyumda düzenlenen geceye mezun ögrenciler ve ailelerinin yani sira rektör, dekanlar, ögretim üyeleri ve kent protokolü katildi.

Açilis konusmasini yapan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savasan, SAÜ'nün akredite edilmis bölüm sayisinda Türkiye'de lider oldugunu belirterek, "Biliyoruz ki arastirmayi ürüne, Ar-Ge'yi yüksek teknolojiye dönüstürmeden Türkiye'nin yakaladigi ivmeyi sürdürmesi mümkün degil. O yüzden üniversitemizde belli alanlari odak arastirma alani olarak tespit edip kaynaklarimizi daha verimli kullanma adina belli alanlara yogunlastiriyoruz." dedi.

Savasan, TÜBITAK Etkinlik Analizi'ne göre SAÜ'nün, enerji depolama, siber güvenlikte, elektrikli ve hibrit araç teknolojilerinde Türkiye'nin ilk üç üniversitesinden biri oldugunu dile getirerek, "Sakarya Üniversitesi, Lityum-Sülfür Pil Projesi'yle 2030'larin pil teknolojisini üreten bir üniversite. Kritik Altyapilar Test Yatagi Merkezi, Türkiye'de ilk defa burada kuruldu. Dolayisiyla bir taraftan Türkiye'nin kalkinma önceliklerine hizmet ederken öbür taraftan özellikle patentlerin ticarilesmesi konusunda hizli adimlar atan üniversiteyiz." seklinde konustu.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Sakarya Milletvekili Ali Ihsan Yavuz da salgin sürecinin henüz bitmedigini ve asilanma anlaminda kendilerine çok is düstügünü söyledi.

Sakarya'nin egitim kenti oldugunu belirten Yavuz, "Sakarya, sosyoekonomik gelismislik anlaminda gerçekten çok hizli yol katediyor. Türkiye, gerçekten çok önemli gelisimlere, degisimlere, yükselmelere imza atan bir ülkeden bahsediyoruz. Bu ülkede son zamanlarda yapilan en önemli sey, ögrenilmis çaresizlikleri tamamen yok eden psikolojinin hakim olmasidir." ifadelerini kullandi.

AK Parti Milletvekili Çigdem Erdogan Atabek de elde edilen basarida ögrenciler kadar onlar için ter döken ailelerin de payinin oldugunu anlatti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasi (SATSO) Yönetim Kurulu Baskani Akgün Altug, Türkiye'nin, yeni mezun ögrencilerin de yardimiyla, bilgiyle, teknolojiyle, üniversitelerin altyapisiyla tükettiginden çok daha fazlasini üreten bir ülke haline gelecegini ifade etti.

Konusmalarin ardindan her iki egitim-ögretim yilinda fakültelerin genelinde, bölümlerde ve üniversitede ilk üçe giren ögrencilere belgeleri protokoldekiler tarafindan verildi.

Yas kütügüne plaket çakilmasinin ardindan ögrenciler, keplerini havaya firlatarak mezuniyetlerini kutladi.

Törende Bölge Adliye Mahkemesi Baskani Nuri Koçer, AK Parti Il Baskani Yunus Tever, MHP Il Baskani Ahmet Ziya Akar, Anadolu Ajansi Sakarya Bölge Müdürü Yücel Velioglu, Basin Ilan Kurumu Sakarya Sube Müdürü Ibrahim Çorbaci ve bazi ilçe belediye baskanlari da yer aldi.

Kaynak: AA