Mali'de Kaçirildigi Düsünülen Fildisi Sahilli Muhalif Siyasetçinin Tutuklandigi Ortaya Çikti

Mali'de kaçirildigi düsünülen Fildisi Sahili'nin eski milletvekili ve belediye baskanlarindan muhalif Sess Soukou Mohamed'in hakkindaki yakalama emri nedeniyle tutuklandigi ortaya çikti.

Bamako Bölge Mahkemesinden yapilan yazili açiklamada, Mohamed'in, Fildisi Sahili'nde 16 Kasim 2020'de hakkinda çikartilan uluslararasi yakalama karari kapsaminda baskent Bamako'da tutuklandigi bildirildi.

Olayla ilgili özel bir komisyon kuruldugu belirtilen açiklamada, dosyanin gidisine iliskin kamuoyunun bilgilendirilecegi kaydedildi.

Fildisi Sahili'nin sürgündeki eski Basbakani Guillaume Soro, Facebook hesabindan yaptigi açiklamada, partisi Dayanisma Içinde Halklar ve Nesiller (GPS) üyesi eski milletvekili ve Dabou kentinin eski belediye baskani Mohamed'in, Bamako'da gün ortasinda silahli ve maskeli kisilerce kaçirildigini yazmisti.

Mohamed, 2019'da Cumhurbaskani Alassane Ouattara ile Soro arasinda yasanan uçak krizi sonrasinda ülkesini terk ederek Mali'ye yerlesmisti.

Ekim 2020'de yapilan cumhurbaskani seçiminden önce ülkeye dönerek iktidari devirmeye ve ayaklanma çikarmaya çalismakla suçlanan eski Basbakan Soro, 23 Haziran'da Fildisi Sahili'nde görülen davada ömür boyu hapse mahkum edilmisti.

Soro, 2019'dan bu yana Paris'te yasiyor.

Kaynak: AA