Sanayicilerin Sorunlari Masaya Yatirildi

Bilecik Küçük Sanayi Sitesi’nin yeni Yönetim Kurulu Baskani Ali Özdemir, dükkan kiralarinin yüksekliginden dolayi sanayiciler olarak zorluk yasadiklarini, sanayi bölgesinde bulunan hurdacilara ayrilan bölgeye dükkanlar yapilmasi için Belediye Baskani Semih Sahin’e teklif götürdüklerini söyledi.

Sanayicilerin Sorunlari Masaya Yatirildi
Geçtigimiz günlerde yapilan Bilecik Küçük Sanayi Sitesi seçimlerinde baskan seçilen Ali Özdemir, kentteki ulusal ve yerel basin mensuplariyla bir araya geldi. Sanayicilerin sorunlarina ve çözüm önerilerine iliskin açiklamalarda bulunan Özdemir, bazi meslek gruplarinin Bilecik’te tek oldugunu söyleyerek, bunun da maliyetleri artirdigini ve bu maliyeleri de vatandasa yansitmak zorunda kaldiklarini söyledi.

Ara eleman saglanmasi noktasinda Endüstri Meslek Lisesi’nden destek almak istediklerini bunun haricinde de IS KUR ve KOSGEB’den de maddi olanak saglamak için çaba harcayacaklarini aktaran Özdemir sözlerine söyle devam etti;

“Bizim sanayiciler olarak ciddi sikintilarimiz var. Bunlardan bir tanesi, bizim maliyet degerlerimizin çevreye göre yüksek olmasi. Yenisehir’de dükkan kiralari 400-600 lira, Bozüyük’teki arkadaslarimiz 800-900 lira dükkan kirasi veriyor. Adapazari’ndaki büyük bir sanayi olmasina ragmen 1000 lira dükkan kirasi veriyor. Bilecik’teki dükkan eksikliginden dolayi bin 500 ile bin 700 liraya çikti dükkan kiralari. Ikincisi dükkan eksiligimizden dolayi bazi branslari biz içimizde tutamiyoruz. Örnegin bizde rektifiyeci, turbocu, elektronikçi yok. Bir de bazi meslek gruplarinda da tek kisiyiz. Vatandasta tek melek grubu onca sanki biraz fiyatlari yüksek tutuyormus gibi oluyor. Ama aslinda öyle bir sey yok."

“Hurdacilarin oldugu yerin imar tadilati yapilmasi gerekiyor”

Küçük Sanayi Sitesi’ndeki hurdacilarin oldugu yere 18 dükkanin yapilabilecegini söyleyen Baskan Özdemir bu konu hakkinda da Belediye Baskanina teklif götürdüklerini anlatarak, “Yeni bir dükkan yapalim diyoruz yapamiyoruz. Neden, hepiniz bilirsiniz hurdacilarin oldugu yer 400 metrekare oraya 18 tane dükkan giriyor. Ama orasini ibadet alani olarak ayirmislar. Simdi biz diyoruz ki; ‘Buraya bir sey yapalim’ ama orasi ibadet alani. Asagida camimiz var dolduramiyoruz orayi zaten, içeride de bir mescidimiz var, ‘Burayi da camiye çevirelim siz buradan bize feragat edin’ diyoruz. Bunlarin hepsi dügümleniyor ve belediyeye gelir. Burasinin Belediye tarafindan imar tadilati yapilmasi gerekiyor. Biz bu konu ile ilgili Belediye Baskanimizla görüsme gerçeklestirdik. Tabi biz dertlerimizi de anlatirken çözümlerimizi de sunduk. Baskanimiz son derece sicak bakti. Simdi o projenin üzerinde çalisilmasini bekliyoruz. Bu çalismalar olumlu sonuçlanirsa, bu projeyi hayata geçirecegiz" dedi.



“Her bir bransla ayri ayri toplanti yapacagiz”

Açiklamasinin devaminda sanayicileri bütün branslarda ayri ayri toplantiya davet eden Özdemir, "Çünkü her birinin sorunu ayri. Sorun ve çözümleri bu toplantilarda paylasalim dedik. Bize ara eleman saglayacak Endüstri Meslek Lisesi’nden faydalanamiyoruz. IS KUR’dan faydalanalim istiyoruz. Bunun harisinde KOSGEB bir takim destekler veriyor, buradan nasil destek alabiliriz bunlar ilgili toplantilarimizi yapacagiz" dedi.

“Su an da organize sanayideki küçük sanayi sitesi için herhangi bir çalisma yok”

Dönemin Belediye Baskani Selim Yagci zamaninda 3. Organize Sanayi Bölgesine yapilmasi planlanan Küçük Sanayi Sitesi çalismalarindan durdugunu vurgulayan Baskan Özdemir, “3. Organize de bize ayrilan 350 dönümlük bir arazi var. Buradaki o arazi bundan sonraki kurulacak olan brans sanayilerine hizmet edecek. Yani dükkanlar 600-800 metrekare büyüklügünde olacak ve üretime dayali dükkan olacak bunlar. Bu kadar büyük dükkanlar bizim buradaki esnaflar için çok büyük. Birde orasinin maliyeti de çok yüksek olacak. Dolayisiyla orasi bize de çok hitap etmeyecek. Selim Yagci beyin zamaninda Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili bir çalisma yapilmis fakat bu yapilirken buradaki küçük esnafin konumu, ekonomisi göz önünde bulundurularak yapilmasi lazimdi. Su an da o proje üzerinde herhangi bir çalisma da yok. Çünkü rantabl bir proje de degil. Olmasi gerekli mi gerekli. Ileride buda yapilabilir ve kesinlikle de yapilmali” dedi.

Kaynak: İHA