Ordu Plajlarinda 83 Kisi Bogulma Tehlikesi Geçirdi

Ordu Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi bünyesinde görev yapan Ordu Su Kazalarini Engelleme Merkezi (OSKEM), 2021 yaz sezonunda görevini büyük özveriyle sürdürmeye devam ederken sezon açilisindan bu yana 83 kisinin hayata tutunmasini sagladi. OSKEM ekiplerinin sorumluluk alaninda bulunan plajlarda ölümle sonuçlanan vaka yasanmadi.

Ordu Plajlarinda 83 Kisi Bogulma Tehlikesi Geçirdi
OSKEM, Altinordu, Persembe, Gülyali, Fatsa ve Ünye ilçelerinde bulunan plajlarda alinan tedbirlerle, vatandaslarin sorunsuz bir deniz sezonu geçirmeleri için 13 Haziran’dan bu yana görev yapiyor. OSKEM, 1’i Engelliler Plaji olmak üzere belirlenen plajlarda 68 personel, 5 adet jet ski ve 1 adet zodyak bot ile su kazalarini engelleme hizmeti veriyor.

Persembe-Çaka plaji kirmizi nokta

OSKEM ekipleri görev bölgelerinde büyük fedakârlikla hizmetlerini sürdürürken, sezonun açilisindan bu yana geçen iki aylik sürede sorumluluk bölgelerinde yasanan 83 bogulma olayina müdahale ederek vatandaslarin hayata tutunmalarini sagladi. 5 ilçede 68 personel ile görev yapan ekipler en çok müdahaleyi 37 bogulma vakasi ile Persembe ilçesinde bulunan Çaka bölgesinde gerçeklestirdi.

Cankurtaranli plajlar daha güvenli

OSKEM ekipleri, 13 Eylül tarihine kadar haftanin her günü saat 10.30 ile 19.00 saatleri araliginda Altinordu ilçesinde Akyazi Plaji (Kültür Sanat Merkezi Karsisi), Akyazi Halk Plaji (Üniversite Uygulama Oteli Karsisi), Mavi Bayrakli Cumhuriyet Mahallesi Plaji, Mavi Bayrakli Kumbasi Plaji; Persembe ilçesinde Efirli Engelsizler Plaji ve Çaka Plaji; Fatsa ilçesinde Dolunay Çamlik Plaji, Demas Halk Plaji; Ünye ilçesinde Kirkevler Plaji, Çinarsuyu Halk Plaji, Nuriye Mahallesi Halk Plaji, Fevzi Çakmak Halk Plaji, Eski Kizilcakese Halk Plaji ile Gülyali Tepealti Halk Plaji’nda vatandaslarin can güvenligini saglayarak deniz aktivitelerini sorunsuz bir sekilde yapmalarina imkan sunuyor.
Kaynak: İHA