Beyaz Saray Saglik Basdanismani Fauci, Ögretmenlere Asinin Zorunlu Olmasini Istedi

ABD Baskani Joe Biden'in Saglik Basdanismani ve ABD Ulusal Alerji ve Bulasici Hastaliklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, asi olamayacak kadar küçük çocuklari Kovid-19’dan koruyabilmek için ögretmenlere asinin zorunlu hale gelmesi gerektigini söyledi.

MSNBC televizyonuna degerlendirmelerde bulunan Fauci, "615 binden fazla kisiyi kaybettik ve sonbaharda okul sezonuna girerken büyük bir dalganin ortasindayiz. Durum çok ciddi." dedi.

Asi zorunlulugu konusundaki yasal düzenlemelerin federal devlet degil, eyalet ve yerel yönetimler tarafindan yapilacagini söyleyen Fauci, ABD Gida ve Ilaç Dairesi’nin Kovid-19 asilarina “çok yakinda" tam onay vermesinin ardindan, yerel yönetimlerin asi zorunluluklarinin yayginlasacagini tahmin ettigini dile getirdi.

- Çocuklarda Kovid-19 vakalari artiyor

ABD’de son bir hafta içinde 94 bin çocuk Kovid-19’a yakalandi. Bu rakam bir önceki haftaya göre yüzde 34’lük bir artisi yansitiyor.

Amerikan Pediatri Akademisi ise geçtigimiz hafta ABD’deki yeni vakalarin yüzde 15’ini çocuklarin olusturdugunu açikladi.

Uzmanlar, çocuklarin Kovid-19’u en hafif atlatan yas grubu oldugunu belirtiyor. ABD’nin 43 eyaletinde pandemi nedeniyle hayatini kaybeden çocuklarin orani yüzde 0 ila 0,26 arasinda.

Kaynak: AA